19 aprilie 2024
„Smart City”, investiții în digitalizarea administrației publice locale

„Smart City”, investiții în digitalizarea administrației publice locale

Webp.net-resizeimage“Ca element de noutate, în cadrul POR 2021 – 2027, a apărut componenta „Smart City”, prin care vor fi finanțate investiții privind digitalizarea administrației publice locale și implementarea unor proiecte specifice ”orașelor inteligente”, din varii domenii – mobilitate urbană, iluminat, clădiri publice, utilități edilitare, spații deschise, aplicații on-line etc.

Programul are ca obiectiv creșterea inteligentă, durabilă și echilibrată a regiunii Sud Muntenia, care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții comunităților locale.

În perioada de programare 2021-2027, finanțările vor fi orientate atât spre investiții cu o tipologie cunoscută, cât și spre tipologii noi de proiecte.

Vor fi continuate investițiile în mobilitatea urbană și transportul public, amenajarea spațiilor verzi și regenerare urbană, investițiile în eficientizarea termică a clădirilor publice și rezidențiale, dezvoltarea turismului cultural și natural, realizarea unor trasee turistice, precum și în domeniul infrastructurii educaționale. De asemenea, se vor  finanța și proiecte strategice de modernizare a drumurilor județene care asigură conectivitatea directă sau indirectă la rețeaua TEN-T”.

sursa – CJ Dambovita.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial