28 martie 2024
Slujba Învierii Domnului, la Catedrala din Târgoviște

Slujba Învierii Domnului, la Catedrala din Târgoviște

invcomunicat de presă

Foarte mulți credincioși din Târgoviște au luat parte, duminică, 28 aprilie 2019, la slujba Învierii Domnului, săvârșită, la Catedrala din Târgoviște de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, preoți și diaconi.
   După încheierea momentului liturgic de pe platoul din fața Catedralei, a fost oficiată Sfânta Liturghie, în interiorul sfântului locaș. Tot aici, a avut loc și slujba a doua a Învierii (Vecernia din ziua de Paști), în cadrul căreia s-a citit Sfinta Evanghelie în mai multe limbi. La aceasta, participând: Părintele Vicar Eparhial, Părinţii Consilieri de la Centrul Eparhial, profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității “Valahia” și Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, părinții protopopi şi preoţi din municipiul Târgoviște.
Toți slujitorii prezenți, alături de reprezentanți ai preoților din toate protoieriile cele cinci protoierii, precum și de stareți și starețe de la mănăstirile din Eparhia noastră au participat apoi, la Reşedinţa Mitropolitană, la tradiționala recepție pascală.
Corala Catedralei Mitropolitane a oferit celor prezenți un concert, după care, Pc. Pr. Vasile Voicilă, secretarul Protoieriei Titu, a rostit cuvântul festiv.
În cuvântul său de învăţătură, Chiriarhul nostru a vorbit celor prezenți, atât la Catedrală, cât și la Reședința eparhială, despre însemnătatea sărbătorii Învierii Domnului pentru apostolatul sacerdotal, dar și pentru activitatea de propovăduire a învățăturii de credință în contextul contemporan al vieții credincioșilor noștri.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial