19 aprilie 2024
Slujba de târnosire a bisericii din Cartierul SAGRICOM

Slujba de târnosire a bisericii din Cartierul SAGRICOM

bise-sagricomCu bucurie și speranță, numeroși credincioși din Municipiul Târgoviște și din împrejurimi, împreună cu preoții lor, au participat, duminică, 23 septembrie 2018, la slujba de târnosire a bisericii parohiale din Cartierul Tineretului (SAGRICOM) al Municipiului Târgovişte, cu hramurile: Sfântul Voievod Neagoe Basarab si Sfinții Împărați Constantin și Elena. Acest frumos ceremonial liturgic, dimpreună cu Sfânta Liturghie, au fost săvârșite de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoțit de către Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, precum și de numeroși preoți și diaconi.

Sfânta biserică a fost ridicată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor spirituale ale tinerilor locuitori ai cartierului A.N.L., din zona Sagricom a Municipiului Târgovişte, datorită efortului şi străduinţei Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, precum și a Preotului Dragoș Bădescu, cu contribuţia substanţială a familiei Ștefan si Elena Ghibanu, dar și cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviştei, Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Consiliului Local al Municipiului Târgovişte şi al altor binevoitori contributori.

La eveniment, au participat oficialități naționale, județene și locale, care au dorit să-și manifeste comuniunea și solidaritatea cu poporul binecredincios, alături de toți cei care au contribuit la realizarea acestui proiect eclezial major al Eparhiei noastre.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a conferit titlul de iconom stavrofor, Pc. Pr. Dragoș Badescu, parohul bisericii, si Ordinul Eparhial Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, familiei Ghibanu, dimpreună cu diplome mitropolitane de recunoștință celor implicați în acest proiect bisericesc.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a elogiat sacrificiul, strădania și râvna celor care s-au implicat în edificarea acestei biserici, necesare și importante pentru comunitatea noastră locală, dar și ca Biserică – Dar pentru Centenar, ce anticipează aniversarea celor 560 ani, de la nașterea Sf. Voievod Neagoe Basarab, de anul viitor.

Înaltul Ierarh a evocat personalitatea acestui Sfânt Voievod și importanța operei sale –  Învățăturile către fiul său Theodosie, pentru tinerii de astăzi, căci sfântul este ocrotitorul l tinerilor și al căsătoriei, fiind un exemplu de fermitate, hotărâre și dinamism în promovarea credinței ortodoxe. Mitropolitul Nifon a precizat că, în Ortodoxie, Biserica reprezintă comunitatea de iubire și de speranță a celor ce cred și mărturisesc comuniunea Sfintei Treimi, prin viața și faptele lor. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe toți cei prezenți să participe la Referendumul pentru definirea căsătoriei și să voteze în favoarea acestui generos demers de apărare a identității noastre creștine, devenind misionari pentru apropiații și familiile lor, precum și pentru cei cu care interacționează în viața cotidiană sau în mediul on-line, pentru a mărturisi împreună, prin vot, credința noastră străbună.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial