23 aprilie 2024
Sistemul de avertizare a populaţiei “RO-ALERT” nu funcționează pe telefoanele iPhone

Sistemul de avertizare a populaţiei “RO-ALERT” nu funcționează pe telefoanele iPhone

42126788_246605706040360_66809COMUNICAT DE PRESĂ

 

Testarea Sistemului de avertizare a populaţiei “RO-ALERT” în judeţul Dâmboviţa.

Joi, 20 septembrie 2018, în intervalul orar 10:00 – 12:00, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va transmite şi în judeţul Dâmboviţa un mesaj pentru testarea Sistemului de avertizare a populaţiei “RO-ALERT”.

Mesajul test va fi recepţionat de toţi cetăţenii care deţin telefoane mobile şi se află pe raza judeţului Dâmboviţa, rugând-i să nu intre în panică, fiind vorba doar de o testare/verificare a sistemului RO-ALERT (toate mesajele de verificare vor fi însoțite de mesajul TEST).

Pentru a primi mesaje RO-ALERT este necesar ca terminalele mobile să fie compatibile cu Sistemul RO-ALERT şi configurate, în funcţie de operatorul de telefonie mobilă utilizat.

Pentru verificarea compatibilităţii şi configurarea telefoanelor mobile sau alte informaţii referitoare la Sistemul RO-ALERT se poate accesa portalul www.ro-alert.ro.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial