29 martie 2024

Sindicaliştii anunţă GREVĂ GENERALĂ pe perioadă nedeterminată, la Spitalul judeţean Târgovişte

afis-greva“Nu ştiu cât de adevărat este sau nu… că eliminarea plafonului de sporuri, de 30%, nu poate fi făcută, pentru că ei spun că trebuie modificată legea şi este foarte greu să facă acest lucru acum…

Noi am solicitat ca din acel plafon de 30% să fie scoase sporurile pentru gărzile medicilor şi sporurile pentru zilele de sâmbătă şi duminică pentru acea continuitate pe care o avem noi, spre deosebire de alte sectoare de activitate…

În felul acesta s-ar găsi o soluţie pentru colegii noştri care au avut de pierdut prin limitarea sporurilor, chiar şi pentru cei cărora nu le-au crescut salariile de încadrare de la 1 martie 2018 şi mă refer la personalul TESA şi la cel auxiliar.

Aceştia nu ar avea nici o pierdere dacă s-ar elimina aceste bariere. În felul acesta sporurile nu ar mai trebui să fie la limita de jos şi am putea să ne ducem la limita maximă sau probabil medie. Astfel, chiar dacă nu vor fi creşteri, măcar nu ar mai exista pierderi. E o variantă pe care noi am propus-o de mult, dar din păcate nu au ţinut cont de ea. Sperăm ca, zilele acestea, guvernanţii să ajungă la această concluzie în urma întâlnirilor pe care le vor avea.

Noi, neavând niciun semnal concret din acest punct de vedere, trebuie să ne continuăm activităţile sindicale în continuare. Astfel, începând din 7 mai avem grevă de avertisment cu întreruperea activităţii, între orele 9.00 – 11.00, dar cu asigurarea urgenţelor în proporţie de 30% din personal… în acelaşi timp.

Dacă nu se întâmplă nimic, din 11 mai vom intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, dar asta rămâne de văzut dacă până atunci nu apare vreun ordin de ministru sau o hotărâre de guvern. Deci acţiunile sindicale continuă aşa cum le-am planificat”, spun sindicaliştii Sanitas.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial