25 aprilie 2024

Și-a anunțat rudele că-și ia viața, dar nimeni nu l-a crezut: „Bă, Ioane, eşti nebun?”

spa1Un caz dureros, petrecut la Măgura, în comuna Hulubeşti, demonstrează că orice intenţie de sinucidere trebuie luată în serios, căci, spun psihologii, reprezintă un strigăt de ajutor.

spa2Un bărbat de 43 de ani şi-a anunţat cunoscuţii că îşi va pune capăt zilelor, dar nimeni nu l-a crezut. Şi în timp ce ai lui făceau un grătar, omul şi-a pus capăt zilelor.

spa3Recent suferise un şoc emoţional, după moartea părinţilor, şi nu mai reuşea să îşi găsească un rost.

spa7Bărbatul era necăsătorit şi nu avea copii. Locuia în aceeaşi curte cu fratele şi cumnata sa. Era împovărat de tristeţe, pentru că nu reuşise să se angajeze şi lucra cu ziua prin sat ca să îşi câştige existenta.

Duminică după-amiaza le-a spus celor din familie şi preotului venit în vizită pe la el că îşi va lua zilele.

spa4Ilie Tănase, fratele victimei: „Părinte, zice, nu mă mai vedeţi. Eu mă spânzur. Bă, Ioane, eşti nebun?! Stai moartea la loc… Asta a fost treaba.”
Reporter: „Nu l-aţi crezut?”
Fratele victimei: Nu, noi ne-am apucat să mâncăm…”

Alertaţi de ţipetele unei vecine, cei din familie şi preotul s-au dus imediat să vadă ce s-a întâmplat. Au rămas înmărmuriţi când au realizat că omul vorbise serios.

spaElena Tănase, martor: „Văd acolo, aoleu… Am venit repede, părinte, părinte, părinte! Ilie, Ilie, veniţi repede…”

Preotul a sperat că omul mai poate fi salvat, aşa că a sunat imediat la numărul de urgenţă 112. la faţa locului au sosit cei de la ambulanţă, însă din nefericire au constatat decesul… Acum, familia bărbatului încearcă să înţeleagă de ce a recurs bietul om la asemenea gest.

spa5Niculina Tănase, cumnata victimei: „A zis: „măi părinte, degeaba mai trăiesc.. marţi, miercuri o să mă luaţi de aici.” Părintele a zis: „măi Ioane, astâmpără-te, cât sunt eu aici nu faci nimic.” Nu a înţeles…”

spa6Vecin: „El avea o situaţie…părinţii îi murise – și maică-sa şi taică-său. Rămăsese singur, muncea pe unde putea.”

Familia bărbatului este atât de săracă încât nu are bani de coşciug şi înmormântare. Oamenii speră că vor primi ajutor de la vecini.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial