Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște | TargovisteNEWS

Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște

Webp.net-resizeimageComunicat de presă

Însoțit de preoți și diaconi, cu prilejul Duminicii lui Zaheu Vameșul, în ziua de 26 ianuarie 2020, în prezența a numeroși credincioși, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Meri, Protoieria Găești, pe tânărul absolvent al Facultății de Teologie a Universității Valahia din Târgoviște, Alin Marius Paraschiv.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat personalitatea vameșului Zaheu care s-a convertit în urma întâlnirii cu Mântuitorul Iisus, transformându-și din temelii viața sa, devenind dintr-un om bogat material, dar nepăsător față de aproapele său, o persoană milostivă și interesată de nevoile aproapelui, gata să întoarcă împătrit ceea ce a luat fără a i se cuveni. Pilda de pocăință a vameșului Zaheu reprezintă un model pentru fiecare generație de creștini, fiindcă ne arată că aspirațiile profunde ale sufletului uman le poate umple numai prezența milostivă, binefăcătoare și iubitoare a lui Dumnezeu.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Life-Style

Nu rataţi expoziţia – ”Finețuri din casele târgoviștenilor”

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul de toate vârstele să descopere ”Finețuri din casele târgoviștenilor”, expoziție deschisă de curând la parterul Muzeului de Istorie, ce va putea fi vizitată, gratuit, până la finalul lunii mai 2020. Colecția de Artă decorativă a muzeului deține o serie de porțelanuri pictate manual, [...]