18 aprilie 2024
Serial EXCLUSIV! Cioburi de speranţă – ŢEPARUL PERICULOS, protejat de haina statului

Serial EXCLUSIV! Cioburi de speranţă – ŢEPARUL PERICULOS, protejat de haina statului

“De prea multe ori, suntem pacaliti de infatisarea si hainele pe care le poarta escrocii. Aveam sa ma conving de atatea ori de acest lucru.

Mici intreprinzatori cu o dorinta de imbogatire rapida au picat in plasa unor sarlatani. Anii 1994 ,1995 au reprezentat perioada in care infractorii de catifea, adica escrocii, au inceput sa-si faca ucenicia.

Au fost gasite noi metode de inselare a cetatenilor, patronilor si bancilor. Intr-una din comunitatile de rromi, un semidoct imbracat in haine de firma, cu zeci de stampile contrafacute, file de cec fara acoperire, a reusit sa prejudicieze mai multe firme din tara, cu sume de peste 50 milioane lei, in acea perioada, aceste sume reprezentau cu mult mai mult decat reprezinta astazi.

Reusise sa ridice de la aceste firme aparatura electrocasnica, electronica, vagoane de mobila si unelte de gradina. In mai putin de un an, isi ridicase o vila impunatoare, isi cumparase apartament in Bucuresti si avea si limuzina la scara.

Varul sau, unul din locotenentii lui I. T., liderul unei grupari interlope din Bucuresti, ademenea diferiti oameni ai strazii la domiciliul sau, si dupa ce le “fabrica“ adeverinte false de salariati, cu salarii mari, ii transporta pe la diferite banci unde acestia contractau imprumuturi substantiale.

Marele meu noroc a fost ca raportasem in scris toate aceste aspecte la IPJ Dambovita. Cand au inceput sa sune pagubitii din tara, am realizat intreaga dimensiune a faptelor. Numai intr-o singura zi, de la o firma din Craiova, escrocul ridicase in jur de 60 de televizoare color pe care apoi le comercializase imediat in comunitatea de rrromi.

De la o firma din judetul Neamt, ridicase cu documente false un vagon de mobila de lux pentru care daduse in schimb un buchet de trandafiri si o fila cec fara acoperire.

Cand s-au demarat cercetarile si perchezitiile, la circa patru luni dupa ce intocmisem raportul, suspectul disparuse, iar majoritatea bunurilor au fost vandute in comunitatile de rromi, si pe raza localitatilor vecine precum si in zona Chitila de langa Bucuresti.

Nu au mai fost recuperate decat 10% din totalitatea bunurilor luate prin inselaciune. Dupa un periplu prin Franta si Italia, dupa aproximativ un an, escrocul avea sa revina in tara mult mai sarac decat era atunci cand plecase.

I-am raportat ofiterului ierarhic superior faptul ca escrocul a revenit pe raza localitatii, si daca nu ati inteles cine era acest ofiter, va spun eu, era acelasi viitor general. Bineinteles ca acesta ii spusese escrocului ca stiam de revenirea sa si intr-o noapte acesta a patruns peste mine in locuinta, innarmat cu un pistol.

Dupa ce m-a amenintat ca ma impusca, mi-a recomandat sa-mi vad de treaba si sa-l las in pace deoarece isi pusese ca avocat pe sotia ofiterului de la IPJ care instrumentase cazul escrocheriilor sale.

In dimineata zilei urmatoare, am raportat cele petrecute si astfel mi-am mai facut un dusman printre ofiterii de la politia economica. Cu toate acestea, oricine putea verifica ca cele raportate de mine corespundeau realitatii, deoarece exista imputernicirea avocatei in dosarul cauzei.

De altfel, la scurt timp, ofiterul acela a fost trimis la specializare in Franta, unde a ramas pana la incheierea activitatii.

Astazi, ma gandesc la acele clipe cand priveam temator toate persoanele care intrau in birou, gandindu-ma ca poate voi fi din nou amenintat cu arma sau cu violenta.

Seful meu direct era in relatii cordiale si cu varul escrocului, cel despre care am vorbit in legatura cu inselarea bancilor, folosindu-se de oamenii strazilor. Acum, in 2013, amandoi ocupa functii importante in primariile localitatilor unde locuiesc si nu cred ca cei care i-au votat au habar de trecutul lor infractional.

Aveam sa aflu ceva mai tarziu ca unul din oamenii amarati folositi pentru obtinerea de credite care se pare ca avea domiciliul prin Prahova, disparuse fara urma. Din informatii, reiesea ca fusese omorat si ingropat langa liziera unei paduri.

Desi am raportat si acest lucru, nimeni nu a binevoit sa tina cont de spusele mele si sa verifice veridicitatea acestora. Cert este ca acel biet om, de atunci, nu a mai fost vazut de nimeni. Au ramas pe numele sau mai multe credite bancare neachitate, la banci din Targoviste si Bucuresti.

Va urma”

D.D.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial