20 aprilie 2024

SENSIBILI! Aleşii locali din Târgovişte, deranjaţi de ora la care au fost chemaţi la şedinţă!

cstanp1„Este vorba despre proiecte de hotărâre care vizează investiţii pe care noi le vom depune pentru finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Mai sunt câteva zile în care putem depune astfel de proiecte, motiv pentru care nu cred că ne putem permite să pierdem o finanţare de aproximativ 50 milioane de lei, atât cât este valoarea totală a acestor investiţii.

Avem două investiţii pe zona de reabilitare, modernizare, extindere şi trei investiţii pe zona de eficienţă energetică. La acest moment, municipiul Târgovişte, cu aceste proiecte, urmează să depună 61 de proiecte. Este un număr foarte mare, cred că este un record în materie. Am primit, cu privire la restul de proiecte care au fost depuse, răspuns din partea Ministerului Dezvoltării şi toate proiectele noastre îndeplinesc condiţiile legale prevăzute de Ordonanţa 28, urmează sigur să intre în analiză şi să vedem, în funcţie de resursele financiare alocate, câte vor fi finanţate. Eu sper cât mai multe…

Înţeleg că au existat câteva discuţii cu privire la ora la care am convocat această şedinţă de Consiliu Local şi aceste discuţii au fost nu numai din partea unei structuri politice reprezentate în Consiliul Local… Vreau să spun două lucruri, şedinţele de Consiliu Local sunt convocate de primar, ora este stabilită prin această convocare, sigur că şi consilierii au posibilitatea să convoace şedinţe extraordinare în condiţiile prevăzute de Legea 215, iar în al doilea rând, consilierii locali au obligaţia de a participa la aceste şedinţe, potrivit legii există motivare la locul de muncă pentru participarea la şedinţele de Consiliu Local.

Şi ca să se înţeleagă exact de ce am stabilit această zi şi această oră, pentru că mai sunt numai câteva zile în care se pot depune proiecte pentru finanţare pe Ordonanţa 28 şi am vrut neapărat să avem posibilitatea să primim şi eventualele răspunsuri sau obiecţiuni din partea Ministerului Dezvoltării pentru a putea să corelăm eventualele probleme cu privire la aceste proiecte.

Nu cred că am convocat vreodată şedinţe de Consiliu Local ca să mă aflu în treabă, avem proiecte de aproximativ 50 milioane de lei care vizează instituţii de învăţământ din municipiul Târgovişte, dar şi un proiect privind reabilitarea şi modernizarea de drumuri de interes local, care vizează o serie de străzi din municipiu, unde chiar este nevoie de intervenţia administraţiei publice locale.

Am vrut să fac aceste precizări pentru a lămuri anumite aspecte. Aş mai menţiona că, spre exemplu, mandatul trecut am avut şedinţe de Consiliu Local care au durat 9-10 ore, eram consilier local şi nu am comentat, nu am obiectat, am fost prezent de fiecare dată, acestea sunt regulile după care funcţionează o administraţie publică locală, reguli pe care trebuie să le respectăm cu toţii”, a declarat edilul Târgoviştei, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial