29 martie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Nu USRPLUS a privatizat COS, ci PSD. Mulți politicieni au preferat să mintă frumos ani la rând, în loc să caute soluții pentru combinat și pentru angajați”

Senatorul Dragoş Popescu: “Nu USRPLUS a privatizat COS, ci PSD. Mulți politicieni au preferat să mintă frumos ani la rând, în loc să caute soluții pentru combinat și pentru angajați”

“Unul dintre subiectele fierbinți ale zilei, cel referitor la situația COS Târgoviște, nu s-a stins încă deoarece nu a fost luată o decizie finală privind soarta combinatului care se află din anul 2013 în procedură de insolvență/reorganizare.

Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, fost Mechel Târgoviște, una dintre cele mai mari companii din industria siderurgică, a fost privatizat în anul 2002. Guvernul de atunci era condus de Adrian Năstase. La acea dată valoarea tranzacției a fost de aproximativ 35 milioane de dolari.

Astăzi COS are datorii uriașe, mai puțin de 1000 de angajați care, după multe luni de șomaj tehnic, sunt îngrijorați de revenirea la preavizele de concediere colectivă. De ce s-a ajuns aici în anul 2021? Management defectuos? Interese? O decizie neinspirată atunci când a fost aleasă privatizarea către compania rusă? Este clar că “rușii” în proprietatea cărora a ajuns combinatul nu și-au respectat angajamentele față de statul român. Multe dintre răspunsurile la aceste întrebări le putem afla și de la unii politicieni locali direct implicați.

Ca senator de Dâmbovița mă interesează acest subiect, am dat curs invitației sindicaliștilor COS, le-am ascultat punctul de vedere. Consider că una dintre prioritățile actualului guvern este reforma companiilor care foarte mult timp au fost căpușate politic și de diverse mafii. Zeci de companii au probleme mari (pierderi și datorii masive).

În acest moment cred ca se pune întrebarea dacă COS mai poate fi o companie profitabilă iar economia țării noastre să nu mai ducă în spate tone de găuri negre care înghit banii noștri, bani ai contribuabililor care plătesc taxe și impozite. Un lucru este cert: nu USRPLUS a privatizat COS, ci PSD. Iar mulți politicieni au preferat să mintă frumos ani la rând în loc să caute soluții pentru combinat și pentru angajați.

Ministrul si echipa sa, Guvernul, caută soluții acum. Noi spunem adevărul, nu minciuni sau promisiuni. În urma analizelor temeinice și realiste va fi luată decizia dacă este oportun ca activele să fie preluate de către stat sau de către un investitor privat serios.

Ne dorim să luăm decizii bune pentru oameni, pentru statul român. Și facem legi bune pentru oameni. Fiecare cetățean român merită să se simtă și să fie protejat de statul român! #RevolutiaBuneiGuvernari“, spune Dragoş Popescu, senator USRPLUS de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial