Şeful de la “Curtea Domnească” a plecat la Moscova | TargovisteNEWS

Şeful de la “Curtea Domnească” a plecat la Moscova

Webp.net-resizeimage (1)COMUNICAT DE PRESĂ

 

Congres internațional de arheologie la Moscova, cu participare a unei delegații dâmbovițene

 Managerul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, Ovidiu Cîrstina, participă în aceste zile, la Moscova, la Congresul  IMAGES AND SIGNS IN THE STONE AGE ART „Imagini și simboluri în arta Epocii Pietrei”, organizat de Institutul de Arheologie al Academiei Ruse de Științe, în perioada 27 – 29 noiembrie 2019. Colectivul de arheologi ai Muzeului Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, care reprezintă județul Dâmbovița la această prestigioasă manifestare științifică are în componență pe dr. Elena Nițu, dr. Ovidiu Cîrstina și drd. Florin Lupu și participă la eveniment cu două lucrări științifice: „Portable art objects discovered in the Upper Paleolithic of Romania” „Obiecte de artă portabilă, descoperite în paleoliticul superior, în România” și „Personal ornaments discovered in the Early Upper Paleolithic in Poiana Cireșului – Piatra Neamț (România)” „Podoabe descoperite în paleoliticul superior timpuriu, în Poiana Cireșului – Piatra-Neamț (România)”. Din echipa de cercetare, coordonată de prof. univ. dr. Marin  Cârciumaru,  cel care a constituit la muzeu un puternic nucleu de cercetare în arheologia paleoliticului, mai fac parte drd. Marian Leu și Adrian Nicolae.

Congresul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la înființarea Academiei Ruse de Științe și reunește cercetători și arheologi din Rusia, Germania, Elveția, România, Franța, Marea Britanie.

Biroul Comunicare, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Life-Style

Regulile de călătorie cu avionul se schimbă din iunie. Măsuri pentru pasageri și personal

Agenția Europeană de Siguranță în Aviație a emis un ghid pe baza căruia fiecare aeroport şi linie aeriană vor impune măsuri pentru pasageri și personal. Dacă un pasager are febră de peste 38 de grade, îi este luată din nou temperatura, apoi este consultat de un medic, eventual, chiar pe aeroport. Aeroporturile sunt încă goale, [...]