19 aprilie 2024

Şeful administraţiei judeţene: „Avem o situaţie complicată cu colectarea deşeurilor”

sock.ro_images_gunoi_anulat„Avem o situaţie complicată cu colectarea deşeurilor… La momentul acesta sunt închise toate gropile de gunoi din judeţ, funcţionează doar Aninoasa şi Titu pe programul pe care îl vom duce până prin anul 2023, când plătim creditul contactat de Consiliul Judeţean.

Ceea ce este îmbucurător, a crescut cantitatea de deşeuri colectate şi cantitatea de deşeuri recuperabile. Pe total an, s-au strâns 111.995 de tone de deşeuri la gropile de gunoi de la Aninoasa şi Titu. Precizez că această colectare selectivă s-a făcut doar la groapa de gunoi, de către Eurogaz, Supercom nu a colectat selectiv deşeurile reciclabile produse de generatori casnici şi locuitori ai apartamentelor din oraşele judeţului Dâmboviţa.

Lucrăm cu o societate specializată în colectare selectivă, încercăm să introducem un program pilot în perioada următoare şi cei care vor intra în programul pilot şi vor colecta selectiv vor beneficia de o reducere a taxei de habitat în anii următori.

Am constituit la nivelul ADI Salubritate o comisie de renegociere a contractului cu Supercom, cu o eventuală prelungire a acestui contract, condiţionată de următoarele lucruri: o reducere a sumei de disponibilitate la nivelul numărului de gospodării existente real în judeţ, adică nu 190.000, ci vreo 140.000, colectare selectivă, o îmbunătăţire a serviciului de colectare de la persoanele fizice din judeţ”, a explicat preşedintele administraţiei judeţene, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial