29 martie 2024
ŞEDINŢĂ DE URGENŢĂ! Ce le-a spus Adrian Ţuţuianu diriginţilor de şantier!

ŞEDINŢĂ DE URGENŢĂ! Ce le-a spus Adrian Ţuţuianu diriginţilor de şantier!

dirigComunicat de presă

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, în dialog cu diriginții de șantier

Pentru a ține sub observație toate șantierele de lucru deschise în județ, pentru cunoașterea stadiilor fizice și valorice la obiectivele de investiții, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și administratorul public al județului, Alexandru Oprea, s-au întâlnit astăzi, 22 aprilie 2015, la sediul instituției, cu diriginții de șantier din partea asistenței tehnice a proiectelor.

Necesitatea acestei reuniuni a reieșit și din prevederea expresă cuprinsă în Legea 10/1995 privind calitatea în construcții, la capitolul referitor la obligațiile investitorilor, respectiv art. 21, litera d) „asigurarea verificării execuției corecte a lucrărilor de construcții prin diriginți de specialitate sau agenți economici de consultanță specializați, pe tot parcursul lucrărilor”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, le-a recomandat celor 25 de diriginți de șantier prezenți, să respecte obligațiile contractuale și legislația în vigoare, să monitorizeze atent investițiile – pentru realizarea unor obiective corespunzătoare din punct de vedere calitativ, să semnaleze cu operativitate apariția unor eventuale neconformități, să asigure verificarea activităților executate și corelarea corespunzătoare a acestora cu situațiile de lucrări și, respectiv, documentele justificative.

Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: ”V-am invitat astăzi pe toți diriginții de șantier care aveți lucrări în derulare cu Consiliul Județean Dâmbovița, pe diverse surse de finanțare. Se pare că, în urma controalelor la anumite obiective de investiții – pentru o serie de probleme, se fac vinovați diriginții de șantier. Vreau să vă atrag atenția asupra modului în care vă desfășurați atribuțiile de diriginți de șantier(…) dumneavoastră sunteți reprezentantul beneficiarului, care este Consiliul Județean Dâmbovița, și nu reprezentantul constructorului (…) Urmăriți calitatea lucrărilor. Rugămintea mea este să urmăriți activitățile; o să vină banii și pe OUG 28/2013 în zilele următoare. Nu vreau să avem probleme. Sesizați-mă în scris și în timp util dacă cineva creează vreo problemă, după cum vă rog să mă sesizați în scris dacă nu se respectă graficul de execuție al lucrărilor, în special la proiectele europene, pentru că acestea nu sunt lucruri care îl interesează doar pe constructor. Dacă nu terminăm proiectele până pe 31 decembrie 2015, anul viitor va trebui să le finalizăm pe banii consiliului județean”.

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial