29 martie 2024
Se va redeschide secţia pediatrie a spitalului din Pucioasa

Se va redeschide secţia pediatrie a spitalului din Pucioasa

sppu3COMUNICAT DE PRESĂ

HeidelbergCement România redeschide secția de pediatrie a Spitalului Orășenesc Pucioasa, ajutând la facilitarea accesului la servicii medicale pentru peste 6.000 de copii

HeidelbergCement România își continuă angajamentul de sustenabilitate față de comunitățile în care operează, printr-o investiție de peste 240.000 de lei în Spitalul Orășenesc Pucioasa, în vederea redeschiderii secției de pediatrie. Aceasta nu mai este funcțională încă din anul 2015, cei doi medici specialiști, precum și asistenții medicali de specialitate fiind, momentan, detașați pe alte secții.

Servicii medicale aproape de casă pentru copiii din Pucioasa, Fieni și comunele arondate

Spitalul Orășenesc Pucioasa deservește o populație de 60.000 de locuitori, atât din Pucioasa, cât și din Fieni și din comunele arondate, iar mai bine de 6.000 dintre aceștia sunt copii. În prezent, cei mici și părinții lor sunt nevoiți să se prezinte la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, timpul de așteptare, precum și distanța față de casă fiind un impediment major în rezolvarea completă și corectă a problemelor medicale.

Redeschiderea secției de pediatrie înseamnă pentru comunitatea noastră acces facil pentru fiecare copil la servicii medicale la cele mai înalte standarde. Până în anul 2015, când am fost nevoiți să închidem secția, cele 25 de paturi existente erau în permanență neîncăpătoare, ajungându-se la peste 1.200 de internări pe an, dintre care 85% urgențe medicale. Cu toții suntem, așadar, extrem de fericiți că vom putea, în curând, ajuta părinții și copiii acestora să aibă parte de cele mai bune îngrijiri, cât mai aproape de casă.”, a declarat ing. Constantin Emilian Ana, primar al orașului Pucioasa.

În acest moment, în cadrul Unității, funcționează 13 secții și compartimente, dintre care trei cu profil chirurgical, Ambulatoriu integrat spitalului, laborator de analize medicale, laborator de imagistică și explorări funcționale, compartiment de primire urgențe, compartiment de anestezie și terapie intensivă, precum și farmacie, cantină și spălătorie proprie.

Spitalul nostru este acreditat ANMCS cu nivelul cel mai înalt, iar anul 2020 este un an în care vom avea nevoie de susținere și fonduri semnificative, pentru a putea ajunge să avem oferte cât mai diversificate de servicii medicale, astfel încât să răspundem nevoilor populației din zonă. Sprijinul primit din partea HeidelbergCement România este un prim pas pentru îndeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru noi, redeschiderea secției de pediatrie, ceea ce ne va permite să oferim familiilor din apropiere cel mai bun tratament, prompt și cât mai simplu din punct de vedere logistic.“, a explicat Adriana Ancuța, manager al Spitalului Orășenesc Pucioasa.

Întreaga sumă va fi investită în amenajarea Compartimentului de Pediatrie conform cerințelor igienico-sanitare prevăzute de lege, pentru a fi posibilă reluarea activității.

Îmbunătățirea accesului la servicii de asistență medicală de calitate este esențială pentru funcționarea adecvată a unei societăți durabile, de aceea HeidelbergCement România, în calitate de Partener Platinum la Ambasada Sustenabilității din România, împreună cu alte companii și organizații non-guvernamentale, își propune să atingă, până în 2030, țintele formulate de Organizația Națiunilor Unite pe acest domeniu.

Ne bucurăm foarte mult că suntem parte din acest proiect prin care contribuim concret la îmbunătățirea calității vieții persoanelor din comunitățile în care și noi activăm. Prin acest demers susținem, promovăm și implementăm OBIECTIVUL 3: SĂNĂTATE ȘI BUNĂSTARE, parte dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite, a completat Florian Aldea, Director General al HeidelbergCement România.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial