23 aprilie 2024

SE VA ÎNTÂMPLA! Vestea care îi interesează pe toţi dâmboviţenii care merg cu trenul!

www.mariusbuga.ro_images_morttren6„În legătură cu cele două tronsoane Târgovişte-Pietroşiţa şi Târgovişte-Caragiale-Ploieşti Vest, am informat foarte transparent că motivul pentru care cele două trasee au fost scoase se datorează pierderilor care se ridicau pe Târgovişte-Pietroşiţa, în 2012, la 240.000 lei lunar, iar pe Târgovişte-Caragiale-Ploieşti Vest, la 120.000 lei lunar.

Deci au fost retrase pentru pierderi. Pot să vă spun ce am făcut şi cred că vom reuşi să găsim o soluţie până în luna iulie, am luat cele două trasee şi am stabilit că vom avea în vedere un orar corect pentru 4 trenuri pe fiecare, în aşa fel încât să servească nevoile locale.

Am introdus cele două trasee în Pachetul minim social pentru căile ferate, sunt introduse în actul adiţional pe 2014 la contractul de activitate.

În perioada următoare avem două soluţii la dispoziţie: fie luăm din susţinerea generală care se acordă căii ferate prin Pachetul minim social şi dăm o parte acestor două trasee, fie vom aloca bani la rectificarea bugetară. Există soluţia de rezolvare a problemei în următoarea perioadă.

Anul acesta se va relua traficul feroviar pe aceste tronsoane, eu sper să rezolvăm problema în următoarele 3 luni”, a dat de veste ministrul Transporturilor, Dan Şova, prezent la Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial