25 aprilie 2024
Se desfiinţează ruta CFR spre Pietroşiţa? Parlamentarii dâmboviţeni, dialog aprins cu directorul CFR Călători

Se desfiinţează ruta CFR spre Pietroşiţa? Parlamentarii dâmboviţeni, dialog aprins cu directorul CFR Călători

parl-cfrVicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole şi prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, au primit în această dimineaţă vizita directorului general al CFR Călători, Iosif Szentes. Întâlnirea, care a avut loc la invitaţia senatorului Adrian Ţuţuianu, a avut ca temă transportul feroviar în comun, pe ruta Târgovişte – Pietroşiţa. Deputaţii Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, alături de reprezentanţii primăriilor din zona de nord a judeţului şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa au încercat să găsească soluţii pentru eficientizarea transportului de călători pe această rută şi, totodată, pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care acesta se desfășoară. S-a pus accent asupra importanţei menţinerii acestui segment feroviar atât pentru angajaţii, cât şi pentru elevii care fac naveta pe acest traseu, în condiţiile în care căile rutiere din zonă sunt vizate de proiecte de reabilitare, iar o cale secundară de transport în comun este oricând binevenită.

În acest context, deputatul Oana Vlăducă a subliniat că „reluarea circulației feroviare pe ruta Târgoviște – Pucioasa – Fieni – Pietroșița a fost rezultatul unui efort susţinut pe care o echipă întreagă (Consiliul Județean – primării – parlamentari) l-a făcut. Au fost nenumărate demersuri și foarte multe ore pentru a convinge factorii responsabili că e necesar ca ruta să devină din nou operațională. S-a întâmplat asta în toamna anului 2015, după o pauză de aproape 3 ani, dacă nu mă înșel… Înțeleg că se pun probleme legate de randament. Eu cred că rentabilizarea rutei ține, în primul rând, de măsurile pe care le putem aplica. Mă refer la adaptarea orarului de transport în funcție de programul liceelor din Târgoviște, Pucioasa și Fieni, dar şi la intensificarea controalelor pe aceste rute vulnerabile… Sunt, cred, peste 1000 de elevi care ar putea folosi trenul ca să ajungă la școală…”

Deputatul Corneliu Ştefan a prezentat câteva argumente pentru menținerea trenurilor de călători pe traseul Târgovişte – Pietroşiţa şi retur printre care faptul că „SC Arctic SA va deschide o fabrică de maşini de spălat în comuna Ulmi şi angajaţii din zona de nord a judeţului vor face naveta, mulţi dintre ei cu trenul; în orașul Pucioasa, se vor dezvolta mai multe fabrici în următorii 2 ani, ceea ce înseamnă câteva sute de locuri de muncă şi, evident, alţi navetişti. Tot în Pucioasa, va lua avânt turismul balnear, având în vedere numeroasele proiecte de dezvoltare iniţiate de administraţia publică locală; dezvoltarea stațiunii turistice Moroeni – Padina – Peștera, din Munţii Bucegi, va duce la creşterea numărului de turişti, iar mulţi dintre ei vor călători cu trenul; Parcul industrial Priboiu, aflat în plină ascensiune.”

Întâlnirea de astăzi a continuat cu o vizită de lucru la Gara Târgovişte Sud CFR, unde a avut loc o discuţie tehnică cu conducerea acesteia. Directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, a facut apel la necesitatea creşterii numărului de abonamente în rândul elevilor şi studenţilor navetişti, dar şi al persoanelor care fac naveta în interes de serviciu.

Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial