25 aprilie 2024

Scăpat de sub control! Un tânăr, din Târgovişte, a furat un telefon şi a bătut o adolescentă!

accaTânăr, cercetat pentru furt calificat și lovire sau alte violențe

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au reținut pentru 24 de ore un tânăr bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și lovire sau alte violențe.

La data de 19 noiembrie a.c., cel în cauză a fost prezentat Judecătoriei Târgoviște cu propunere de arestare preventivă, însă, față de acesta a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în dimineața zilei de 18 noiembrie a.c., bănuitul ar fi sustras un telefon mobil de la un tânăr și ar fi agresat o adolescentă.

accag6Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor

În perioada 18-19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor care ar fi putut afecta siguranța cetățenilor.

Pe parcursul celor două zile, polițiștii au intervenit la 48 de evenimente, dintre care 32 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 .

Din totalul infracțiunilor sesizate, 10 au fost contra persoanei și 15 contra patrimoniului.

În cadrul celor 13 acțiuni organizate, polițiștii au aplicat 662 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 415.921 de lei.

Au fost confiscate bunuri în cuantum total de 2.900 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 26 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

În ziua de 19 noiembrie a.c., în urma unei acțiuni organizate pe linie de silvicultură, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, dintre care 1 la Legea 171/2010 privind contravențiile silvice.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la aproximativ 3.000 de lei.

Totodată, au fost confiscați 2,7 mᶟ de material lemnos pentru care nu existau documente justificative de proveniență.

acct3COMUNICAT DE PRESĂ

 Recomandări pentru deplasări în siguranță

Pentru ca deplasările pe drumurile publice să fie lipsite de evenimente negative, polițiștii de la rutieră vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

De asemenea, le recomandăm conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

Drum bun!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial