19 aprilie 2024

Scandalul demisiei de la Compania de Apă Târgovişte

companiaaComunicat de presa

 

Subscrisa, S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A., cu sediul in Targoviste, B-dul. I.C. Bratianu, nr. 50, judetul Dambovita, reprezentata prin Ec. Dumitru Adrian – Director General, Tel. – 0245.614.403; Fax – 0245.611774, avand in vedere declaratia de presa din data de 29 august 2017 a domnului domnului Marius Caraveteanu, in calitate de primar al orasului Racari, in care acesta isi arata nemultumirea in ceea ce priveste procesul de predare catre societatea noastra a investitiei ”Infiintare sisteme de alimentare cu apa in cartierele Balanesti, Colacu, Ghimpati, Sabiesti si Stanesti – oras Racari, judetul Dambovita”, precum si referitor la existenta unei avarii asupra sistemului de alimentare cu apa situat pe strada Cuza Voda, va aducem la cunostinta urmatoarele:

  • In ceea ce priveste afirmatia acestuia referitoare la faptul ca S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. solicita ”anumite avize si autorizatii, care se ridica la o suma destul de mare”, va invederam faptul ca societatea noastra solicita ca U.A.T. Racari, odata cu predarea sistemului de alimentare cu apa spre operare in baza Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare nr. 2624 din data de 29 ianuarie 2009, incheiat intre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ”Apa Dambovita” si S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A., sa fie predate documentele suport necesare si obligatorii, respectiv avizele de Gospodarire a apelor eliberate de Apele Romane precum si cel eliberat de catre ISU, avize care sunt obligatorii a fi detinute de U.A.T. Racari, entitate care a finantat si gestionat investitia in fazele de proiectare, punere in functiune si receptie.

Mentionam ca societatea noastra nu a solicitat U.A.T. Racari sa obtina aceste avize la momentul actual, ci a solicitat sa ii fie puse la dispozitie avizele care trebuiau sa existe, avize in baza carora dupa preluarea sistemului, S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. sa poata solicita autorizatiile de functionare, inclusiv de la Directia de Sanatate Dambovita.

De asemenea, ne surprinde atitudinea domnului primar Marius Caraveteanu, dat fiind faptul ca reprezentantii societatii noastre pastreaza legatura cu reprezentantii U.A.T. Racari in vederea darii in exploatare a acestei investitii, iar in urma unei discutii telefonice cu domnul Popa Aurelian (consilierul personal al domnului Marius Caraveteanu), discutie ce a avut loc in urma cu apoximativ 5 zile, acesta a sustinut faptul ca U.A.T. Racari a efectuat demersurile necesare in vederea obtinerii acestor avize;

  • Privitor la declaratia domnului primar Marius Caraveteanu conform careia ”de mai bine de doua saptamani pe o strada din oras, proaspat asfaltata, o teava este sparta, apa curge continuu si nimeni nu face nimic in aceasta privinta”, va aducem la cunostinta faptul ca in data de 22 august 2017, conform adresei nr. 7857, U.A.T. Racari a comunicat S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. faptul ca pe strada Cuza Voda, nr. 16, exista o defectiune asupra conductei de alimentare cu apa, fapt ce a condus la deteriorarea infrastructurii de drum, insa chiar reprezentantii acestei Unitati Administrativ Teritoriale nu au permis angajatiilor societatii noastre de a interveni in vederea remedierii avariei. In acest sens, va invederam faptul ca Sectia Gaesti – Titu din cadrul S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A, a solicitat Primariei Orasului Racari eliberarea unei autorizatii pentru a putea interveni si repara avaria la reteaua de apa de pe strada Cuza Voda, conform adresei nr. 325 din data de 24 august 2017, solicitare la care acestia nu ne-au comunicat niciun raspuns. Precizam ca salariatii societatii noastre din cadrul Sectiei Gaesti – Titu s-au prezentat personal la Primaria Orasului Racari in vederea obtinerii acestei autorizatii. Totodata, mentionam faptul ca aceasta conducta de alimentare cu apa situata pe strada Cuza Voda, aflata in proprietatea U.A.T. Racari, prezinta un grad de deteriorare inaintat datorita vechimii acesteia.

In consecinta, consideram nefondata interventia domnului primar al orasului Racari, intrucat acesta face confuzii grave in ceea ce priveste avizele pe care U.A.T. Racari trebuie sa le puna la dispozitia S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. in vederea preluarii in concesiune a respectivului sistem de alimentare cu apa. Totodata, mentionam faptul ca acesta nu este in masura a face o analiza obiectiva asupra sistemului de management al societatii noastre si pe cale de consecinta sa solicite, public, demisia conducerii Companiei de Apa Targoviste – Dambovita S.A. .

De asemenea, reputatia si imaginea publica a S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A. cu sediul in Targoviste, Bd. I.C. Bratianu, nr. 50, judetul Dambovita au fost lezate prin prezentarea unor fapte si date inexacte de catre reprezentantul U.A.T. Racari – domnul Marius Caraveteanu.

Cu deosebita consideratie,

S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A.

DIRECTOR GENERAL,

Ec. DUMITRU Adrian

INTOCMIT,

Cons Jr. CIOCIRLAN Adrian

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial