25 aprilie 2024
Scandal monstru între primarul Târgoviştei şi consilierii PNL! “Vreţi să mă şantajaţi politic sau administrativ?”

Scandal monstru între primarul Târgoviştei şi consilierii PNL! “Vreţi să mă şantajaţi politic sau administrativ?”

cons-tgv„Referitor la proiectele de hotărâre de care discutăm… cu alte cuvinte d-voastră vreţi să scoateţi de pe ordinea de zi proiecte de hotărâre în baza cărora administraţia locală târgovişteană accesează aproape 1000 de miliarde de lei vechi. În momentul de faţă nu se deleagă nici serviciul de transport. Prin înfiinţarea operatorului nu se aduce în nici un fel atingere contractului existent în momentul de faţă, sub nici o formă.

Referitor la nota conceptuală prin care practic se declanşează procedura de accesare a celor peste 20 de milioane de euro… cu atât mai puţin nu am cum să înţeleg de ce doriţi să scoateţi de pe ordinea de zi accesarea fondurilor europene. Este unul dintre cele mai periculoase atacuri pe care CL îl putea face la ceea ce înseamnă accesarea de către municipiul Târgovişte a fondurilor pe POR 2014-2020. Este poate cel mai mare proiect din istoria municipiului Târgovişte pe care administraţia locală îl poate accesa.

Eu zic că e cazul să cântăriţi foarte bine care sunt consecinţele. Există un termen, de un an, în care asemenea proiecte trebuie să fie publicate în jurnalul UE, iar anul expiră în decembrie 2018, axa de finanţare, şi suntem în noiembrie 2017. În altă ordine de idei, v-aţi trezit puţin cam târziu… la acest moment planul de mobilitate este deja aprobat de ADR Sud Muntenia şi am primit chiar ieri o adresă în acest sens.

Nu mai este timp pentru schimbarea planului de mobilitate şi nici pentru schimbarea strategiei integrate de dezvoltare urbană a municipiului Târgovişte, ambele fiind documente obligatorii pentru accesarea de fonduri europene, pentru accesarea celor 20 de milioane de euro, la care se mai adaugă încă 6 milioane de euro pe celelalte patru obiective de investiţii ale Axei 4 şi vorbim de infrastructură educaţională, de refacerea terenurilor degradate în municipiul Târgovişte…

Eu sunt iniţiatorul acestor proiecte de hotărâre şi vreau să le susţin… Nu există nici o altă posibilitate ca administraţia locală târgovişteană să acceseze aceşti bani, nu ne mângâie nimeni pe creştet, dacă nu-i luăm noi banii se duc la alte municipii. Suntem într-o zonă concurenţială (…) De ce vreţi să amânăm, să negociem? Eu 20 de milioane de euro nu negociez cu nimeni. Vreţi să negociem, vreţi să mă şantajaţi politic sau administrativ?”, a afirmat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

„De la început vreau să vă spun că suntem pentru un transport public modern, în sensul achiziţionării de maşini electrice ş.a.m.d., dar nu vrem să se facă trecerea la această etapă până când nu sunt clarificate problemele legate de problemele contractuale cu societatea locală de transport local AITT. Vreau să vă spun că, în Uniunea Europeană, există o poziţie egală atât pentru firmele care reprezintă iniţiativa privată, cât şi pentru firmele constituite cu capital public. Există aceeaşi atitudine echidistantă. Intenţia noastră este de a preveni complicarea situaţiei în cazul în care se ajunge la instanţă, când, după cum ştiţi, orice proiect cu fonduri europene se blochează. Solicităm amânarea pentru o şedinţă ulterioară…”, a spus Honorius Moţoc, consilier local PNL.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial