20 aprilie 2024

Scandal între liberalul G.Plăiaşu şi apărătorii lui A.Ţuţuianu!

www.mariusbuga.ro_images_plaiasu„Sunt foarte impresionat de noul loc de muncă al domniei sale, îmi dau seama ce frumos a crescut în politică domnia sa din anul 2000 încoace… În 17 ani, a crescut aşa, este dodoloţ, este ministrul Apărării astăzi…

Ce pot să spun?! Să fie sănătos. Succes nu-i doresc, dar să fie sănătos. Nu-i doresc succes pentru că suntem adversari politici.(…) În momentul în care te apuci de politică şi nu vorbeşti şi de un dram de patriotism, să lucrezi ca om politic şi în folosul ţării, niciodată România nu se va face bine.

Adrian Ţuţuianu nu e patriot, asta e părerea mea. Când o să-mi arătaţi un dram de patriotism la dl Adrian Ţuţuianu manifestat de domnia sa prin gesturi sau prin activităţi în sensul acesta, o să spun că aveţi dreptate, dar deocamdată…

Dl Ţuţuianu, ca să fie patriot, trebuie în primul rând să fie sincer atunci când vorbeşte în faţa oamenilor şi să le spună adevărul legat de starea naţiunii”, a declarat secretarul general al PNL Dâmboviţa, Gabriel Plăiaşu.

mony„Aş vrea să fac o scurtă referire la declaraţiile cu totul iresponsabile, pe care domnul Plăiaşu le-a emis într-o conferinţă de presă a partidului domniei sale. Este, probabil, modul în care consideră că se poate face util şi poate creşte în ochii mai marilor partidului, aruncând asemenea fraze scandaloase, fără nicio susţinere sau fundament, doar o comunicare fără obiect, dăunătoare nu numai omului politic Adrian Ţuţuianu, senatorul sau preşedintele PSD Dâmboviţa, ci dăunătoare României, pentru că vorbim aici despre ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

Fie din demagogie politică, fie din iresponsabilitate, prin declaraţiile sale nefondate, reprezentantul liberalilor dâmboviţeni nu a adus un prejudiciu de imagine persoanei Adrian Ţuţuianu, a adus un prejudiciu de imagine ţării, dând astfel dovadă de o crasă lipsă de patriotism. În mod clar, dl în cauză nu a învăţat în Parlament un lucru simplu, chiar dacă doar un noroc i-a oferit şansa să reprezinte un colegiu, cu mai puţine voturi în spate decât un primar de comună, nu a învăţat un lucru simplu: acela de a şti când să nu spui nimic. Avem în acest an cea mai mare desfăşurare de forţe NATO în România, suntem la graniţa UE şi NATO şi, dincolo de noi, la mică distanţă este Crimeea, dacă privim puţin mai jos pe hartă vedem Turcia cu problemele ei, după care butoiul de pulbere Siria.

În această situaţie de tensiune armată generală, dumnealui afirmă despre ministrul nostru al Apărării că nu este patriot. Este un lucru absolut jenant… Indiferent de neîmplinirile politice ale domnului Plăiaşu sau de frustrările generate de lipsa de anvergură politică, ar trebui să fie mândru că un reprezentat al judeţului Dâmboviţa, dincolo de partidul din care face parte, ocupă această înaltă funcţie şi ar trebui să contribuie, din poziţia pe care o mai are în cadrul partidului său, la dezvoltarea acestui judeţ. Suntem convinşi că Adrian Ţuţuianu se va achita cu onoare şi profesionalism de îndatoririle sale, acum în calitate de ministru al Apărării Naţionale, aşa cum a făcut de fiecare dată când a avut o misiune de îndeplinit, pentru că este un om care ştie carte, este responsabil şi dornic de perfecţionare.

Măsura patriotismului este dată de faptele pe care avem ocazia de a le împlini, iar nu de profesarea nimic costisitoare a unor idei, pe care oricine le poate alege după bunul plac. Din fericire, omul politic, demnitarul Adrian Ţuţuianu a oferit dincolo de vorbe, fapte, şi-a dat măsura patriotismului prin munca susţinută, prin profesionalismul dovedit, de multe ori prin măsurile inovative pe care le-a identificat, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean pentru a demara, a susţine şi a finaliza proiecte şi investiţii care să ducă la dezvoltarea judeţului Dâmboviţa. (…)

Dintr-o altă afirmaţie a dlui Plăiaşu, «Succes nu-i doresc pentru că suntem adversari politici», se vede că momentul în care ar fi trebuit să nu spună nimic a fost ratat. Să nu dorim noi, dâmboviţenii, succes unui dâmboviţean în fruntea Ministerului Apărării? Oare dumnealui nu ştie că la Moreni sau la Dragomireşti, localităţi dâmboviţene, trăiesc oameni, fie că au vreo apartenenţă politică, fie că nu? Oare fostul deputat chiar nu ştie că nicio uzină nu poate exporta echipament special dacă armata naţională nu-i comandă şi nu utilizează astfel de echipamente? Oare ce-i spune dlui Plaiaşu 8×8? Sper că nu 64!

Pentru noi, dâmboviţenii, 8×8 înseamnă speranţa locurilor de muncă bine plătite de la Moreni şi nu numai. Din respect pentru muncitorii de acolo măcar, dacă respect pentru funcţia publică nu există, ar trebui să îşi ceara scuze şi să ureze, alături de noi ceilalţi succes ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu”, a declarat vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Monica Ilie.

alexandru-oprea„Indiferent de orgoliile sau culorile politice, consider că fiecare om politic trebuie să aibă capacitatea şi puterea de a recunoaşte şi de a înfrunta adevărul. Iar adevărul zilei de astăzi este că omul politic Adrian Ţuţuianu este, cu adevărat, un bun patriot. A dovedit-o prin muncă şi respect faţă de valorile ţării de foarte multe ori. Deşi pentru mulţi poate fi un inconvenient, are această calitate şi nimeni, niciodată, nu va putea să i-o conteste şi nu va putea să i-o ia.

Orice s-ar spune despre omul politic şi demnitarul Adrian Ţuţuianu, nimeni nu ar trebui să afirme vreodată că nu este patriot, aşa cum a făcut-o, din nefericire, dl Gabriel Plăiaşu. Nu aş fi avut niciodată această intervenţie, dacă nu aş fi văzut îndeaproape acest lucru. (…) Cred că toată lumea cunoaşte şi toţi dâmboviţenii pot confirma faptul că am spus întotdeauna lucrurilor pe nume, chiar şi în situaţiile dificile. Astfel, evenimentele petrecute cu doar câteva luni în urmă, referitoare la relaţia mea de colegialitate cu dl Adrian Ţuţuianu, în rândul PSD, sunt cel mai clar exemplu al faptului că am fost şi voi rămâne un adept al dreptăţii şi adevărului, mai presus de consecinţe.

La doar câteva ore de la preluarea mandatului, Adrian Ţuţuianu a dovedit că este un bun patriot, a dovedit că este profund implicat în problemele care vizează stabilitatea şi siguranţa României, a dovedit că îşi îndeplineşte atribuţiile cu deplină seriozitate şi dăruire şi a dovedit că interesele României trebuie protejate şi susţinute mai mult decât orice. Este important să avem, în persoana lui Adrian Ţuţuianu, un demnitar bine pregătit, responsabil şi profesionist, capabil şi calificat să reprezinte interesele României, pe arena europeană şi chiar globală, în domeniile securităţii şi apărării naţionale.

În acest sens, dl Gabriel Plăiaşu ar trebui să recunoască acest adevăr, de altfel, singurul valabil şi real. Prin cele afirmate, dl Gabriel Plăiaşu nu a adus atingere imaginii dlui Adrian Ţuţuianu. Din nefericire, a adus atingere imaginii României”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial