18 aprilie 2024
SCANDAL IMENS la Serviciul de Evidenţă a Persoanei Dâmboviţa! Cum s-a specializat fostul şef în TRAFIC DE MIGRANŢI!

SCANDAL IMENS la Serviciul de Evidenţă a Persoanei Dâmboviţa! Cum s-a specializat fostul şef în TRAFIC DE MIGRANŢI!

evpersGRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE MIGRANŢI, DESTRUCTURATĂ

 Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmboviţa au efectuat 4 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de migranţi./ Au fost ridicate aproape 700 de elemente de siguranţă şi tehnică pentru emiterea cărţilor de identitate, precum şi mai multe documente.

La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmboviţa au efectuat 4 percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2013, cei în cauză ar fi falsificat mai multe acte de identitate (cărţi de identitate, permise de conducere, paşapoarte), emise pe numele unor persoane din Orientul Mijlociu. Ulterior, în perioada 2013-2014, acestea ar fi fost folosite pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României către ţări vest-europene, în special Franţa şi Belgia.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 700 de elemente de siguranţă pentru cărţi de identitate, mai multe documente şi înscrisuri, 6 hard disk-uri şi două unităţi de calculator, carduri de memorie şi cartele SIM, fotografii ale unor cetăţeni de origine arabă şi 7 folii securizate folosite la tipărirea cărţilor de identitate.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Dâmboviţa, pentru audieri.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi jandarmi din Dâmboviţa.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial