28 martie 2024
Şase familii din Dâmboviţa, premiate de autorităţi

Şase familii din Dâmboviţa, premiate de autorităţi

img_9591În sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc simpozionul dedicat Zilei Internaţionale a Familiei. În cadrul evenimentului, organizat de Consiliul Judeţean şi Direcţia Generală de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgovişte şi Filiala Dâmboviţa de Cruce Roşie, au fost premiate şase familii, aflate în dificultate, din localităţile dâmboviţene Cornăţelu, Costeştii din Vale, Malu cu Flori şi Morteni. Premiile acordate au constat în bunuri de uz casnic, bani, flori şi dulciuri.
La simpozion au participat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, vicepreşedintele Luciana Cristea, secretarul judeţului, Ivan Vasile Ivanoff, deputatul Oana Vlăducă, senatorul Titus Corlăţean, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, viceprimarul municipiului Târgovişte, Monica Ilie, directorul Filialei Dâmboviţa de Cruce Roşie, Raul Pavelescu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Cristiana Bucur şi reprezentanţii primăriilor Cornăţelu, Costeştii din Vale, Malu cu Flori şi Morteni.
Cu acest prilej, preşedintele Daniel Comănescu a adresat următorul mesaj: „Ziua Internațională a Familiei, pe care o sărbătorim astăzi, este o oportunitate de a spori gradul de conștientizare a problemelor de familie și a proceselor sociale, economice și demografice care afectează familiile în lumea de azi. În fiecare an pe 15 mai, această manifestare încearcă să readucă în atenția opiniei publice rolul și importanța familiei, în condițiile în care la nivel mondial se observă, din păcate, o tendință de îndepărtare de instituția familiei. Felicit reprezentanții Direcției Județene pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, pentru organizarea acestui simpozion, precum și celor doi parteneri: Arhiepiscopia Târgoviștei și Filiala Județeană de Cruce Roșie. Sper ca eforturile noastre, ale celor care ne-am implicat în organizarea acestor activități, să aducă bucurie familiilor prezente astăzi alături de noi. Indiferent de grijile cotidiene, problemele sau neajunsurile inerente vieții de zi cu zi, familia îți rămâne aproape. Chiar dacă trăim într-o perioadă în care pare că timpul și-a mărit viteza, nu există motive temeinice pentru a nu ne face timp pentru cei care ne așteaptă și ne acceptă necondiționat. Cu toţii ştim că lucrurile frumoase, lucrurile de suflet, se construiesc greu. Avantajul de a avea o familie cei mai mulți dintre noi l-am dobândit la naștere. E datoria noastră să muncim o viaţă întreagă pentru ca acest lucru frumos, de suflet, numit familie, să nu se piardă niciodată. Întrucât am crescut și ne-am convins că „Nicăieri nu e mai bine ca acasă”, e timpul să ne reamintim și să ne reașezăm prioritățile atât timp cât avem această șansă. Urez tuturor dâmbovițenilor  familii împlinite cu copii și părinți sănătoși, realizări frumoase, pace și liniște sufletească! Iubiți-vă și apreciați-vă familia!”

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial