29 martie 2024

Şapte accidente, opt răniţi! Bilanţul Poliţiei Rutiere Dâmboviţa

tract3Poliţia rutieră vă informează:

În judeţul Dâmboviţa, o săptămână fără accidente mortale !

În perioada 17-23 noiembrie a.c., pe raza judeţului, au fost înregistrate şapte accidente rutiere, din care şase au avut drept consecinţă rănirea uşoară a opt persoane.

Trei dintre accidentele de circulaţie s-au produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor, iar alte două ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de deplasare.

În ceea ce priveşte locul producerii acestor evenimente rutiere, patru s-au produs în mediul urban ( trei în Târgovişte şi unul în Titu).

De asemenea, în perioada de referinţă, poliţiştii rutieri au acţionat în permanenţă pentru depistarea şi sancţionarea promptă a abaterilor comise de participanţii la trafic.

În cadrul acţiunilor,  au fost aplicate 600 de sancţiuni contravenţionale, din care 337 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 131 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate.

72 de  pietoni au fost amendaţi pentru traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

Atenţia poliţiştilor a fost îndreptată şi către conducătorii de mopede sau atelaje hipo şi biciclişti, 40 dintre aceştia fiind depistaţi în timp ce nu respectau regulile de circulaţie.

Totodată, au fost reţinute 15 permise de conducere şi retrase 24 de certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial