23 aprilie 2024
Sâmbătă, la Teatrul Tony Bulandra – Nu rataţi spectacolul „Trei Surori”, regizat de Aleksandar Ivanovski

Sâmbătă, la Teatrul Tony Bulandra – Nu rataţi spectacolul „Trei Surori”, regizat de Aleksandar Ivanovski

3suroriComunicat de presă

Un nou spectacol al Teatrului Tony Bulandra – „Trei Surori”

Teatrul Tony Bulandra vă așteaptă, sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19:00, la premiera spectacolului „Trei Surori”, regizat de Aleksandar Ivanovski.

Piesa lui Cehov, Trei surori, este o comedie a ceea ce ar putea fi.

Personajele trăiesc, asemenea nouă, într-o lume destabilizată, o lume aflată în prăbușire din toate punctele de vedere, o lume însetată de o nouă ordine. Focul din cel de-al treilea act ne zguduie existența. Se duce un război mut în jurul nostru care devine, pe nesimțite, din ce în ce mai prezent. Spațiul privat,pe care l-am dominat atât de superiori, este acum cucerit încetul cu încetul, abuzat, violat. Ce putem face? Ce ar trebui să facem? Cum ar trebui să trăim în această lume nouă?

Urmărim zbuciumul personajelor lui Cehov, dar ele continuă să arate înspre noi. Timpul scapă printre degete fără milă, îngropându-i în întrebări fără răspuns. De ce dragostea lor nu este de ajuns? Sunt captivi în realități individuale diferite, fără ca măcar amintirile să coincidă – ce ar trebui să își amintească și cum?

Piesa este un terifiant și brutal poem care ne vorbește despre cum să fim mai simpli, mai autentici, mai noi înșine.” (Alexandar Ivanovski, regizorul spectacolului)

Dacă totul este în zadar, pentru că nimic nu îi conduce spre atingerea idealului, fiecare zi din viața acestor personaje pare că își dă ultima suflare. Viața lor este mereu în altă parte. În cele din urmă, siliți de împrejurări să admită că locul lor este acolo unde se află deja, vor găsi refugiul în muncă și în micile bucurii de familie.

 

3surori1Aleksandar Ivanovski este un regizor de origine macedoneană ce are colaborări fructuoase cu teatre din Germania, Slovacia, Ungaria, România și Macedonia. În 2010 a înființat Centrul pentru Acțiuni Creative IMPACT și organizează IMPACT Fest – festival internațional de teatru și arte performative dedicat schimbului intercultural european în domeniul artelor teatrale. Viziunea modernă a lui Ivanovski aduce un suflu nou celebrei opere rusești, printr-o montare ce vizează probleme de actualitate și situează piesa în realitatea zilelor noastre.

Trei Surori, de A.P. Cehov

Traducerea: Raluca RĂDULESCU

Regia artistică: Aleksandar IVANOVSKI

Scenografia: Valentin CODOIU

Distribuție: Mihaela TROFIMOV – Olga | Andreea TĂNASE – Mașa |Elisabeta RÂMBOI – Irina |Liviu CHELOIU – Prozorov | Ana Maria CARABLAIS – Natalia | Alexandru NĂSTASE – Kulîghin | Bogdan FARCAȘ – Verșînin |Liviu PINTILEASA – Tuzenbah |Corneliu JIPA – Cebutîkin | Radu CÂMPEAN – Solionîi | Ștefan PAVEL – Fedotik | Cristian OLARU – Rode | Cristina DUMITRA – Ferapontși Carmen IONESCU – Anfisa

Rezervările de bilete se pot face la telefon 0245.210.046 sau prin reţeaua Eventim. A doua reprezentație a spectacolului „Trei Surori” va avea loc în data de 30 octombrie, de la ora 19:00. Mai multe detalii găsiți pe www.tonybulandra.ro .

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial