28 martie 2024
Salvamontiştii dâmboviţeni, în sprijinul turiştilor înzăpeziţi

Salvamontiştii dâmboviţeni, în sprijinul turiştilor înzăpeziţi

salv“Echipa Salvamont Dambovita a intervenit in nenumarate randuri pentru a deszapezi si a debloca masinile blocate pe DJ 714, ce face legatura intre Cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Pestera.

 
Pe langa deszapezit, echipa Salvamont Dambovita a intervenit si pentru a debloca drumul care era impracticabil in urma caderilor masive de zapada care au dus la prabusirea copacilor peste drumul de acces.
 
salv1Salvamontistii au fost plecati incepand cu ora 8:30 pana la ora 17:0,0 impreuna cu utilajul de deszapezit, pentru a veni in sprijinul turistilor ce vroiau sa ajunga in zona Padina-Pestera pe DJ 714, ei fiind nevoiti sa dirijeze si traficul pentru ca circulatia se putea face pe un drum foarte ingust (ce a fost largit de catre utilajul de deszapezit in jurul pranzului).
 
Specificam faptul ca stratul de zapada din zona montana depaseste 20 cm, iar pe alocuri chiar si 30-35 cm.
 
Echipa Salvamont Dambovita sfatuieste turistii sa fie echipati corespunzator conditiilor de iarna, iar in cazul in care intampina dificultati in parcurgerea traseului ales sa apeleze la numarul de telefon 0726.686.685″, informeaza salvamontistii.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial