29 martie 2024

Salariaţii dâmboviţeni nu-şi cunosc drepturile! Asta au aflat cei de la Inspecţia Muncii

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

Campanie privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi

La iniţiativa Inspecţiei Muncii, în cursul lunii septembrie 2014 a fost organizată Campania de verificare a modului în care angajatorii respectă prevederile legale privind egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi în domeniul muncii.

În acest scop au fost efectuate controale la 15 unităţi din sectoarele privat şi public în domeniile: hotelier, producţie industrială, servicii medicale, servicii publice, învăţământ, administraţie publică, cultură, servicii publice.

În cadrul acţiunilor de control au fost folosite chestionare individuale, pentru a determina în ce măsură salariaţii îşi cunosc drepturile referitoare la egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

Campania a avut un caracter preventiv pentru a conştientiza angajatorii asupra obligaţiilor pe care le au în promovarea şi respectarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

În urma controalelor efectuate s-au constatat următoarele:

-multe persoane nu-şi cunosc drepturile referitoare la egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi, de cele mai multe ori acestea se informează când ajung în momente critice;

-lipsa de curaj a salariaţilor de a declara încălcări ale legislaţiei în domeniu;

-regulamentele interne nu au prevăzute reguli concrete privind respectarea principiului nediscriminării, respectarea demnităţii umane în cadrul relaţiilor de muncă;

-neafişarea în locuri vizibile a drepturilor pe care salariaţii le au în privinţa respectării egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

Pentru neconformităţile constatate s-au dispus măsuri de remediere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial