20 aprilie 2024
S-au luat MĂSURI DRASTICE după scandalul apei de la Aninoasa! Directorul Dorin Staicu NU ţine de scaun!

S-au luat MĂSURI DRASTICE după scandalul apei de la Aninoasa! Directorul Dorin Staicu NU ţine de scaun!

 

dstaicu2COMUNICAT DE PRESĂ

 Ca urmare a întreruperii furnizării apei potabile in zilele de 18 si 19 martie 2014 in comuna Aninoasa, a avut loc o regretabilă poluare a apei, cu consecințe directe asupra sănătății populației. Oamenii au tot dreptul să fie profund indignați, de aceea Compania de Apă își asumă răspunderea și este alături de cei care au avut de suferit.

Consiliul de Administrație al CATD a analizat, în această dimineața, situația creata și a decis, în prima etapă, formarea a două comisii de anchetă. Cele două comisii sunt:

Comisia Tehnică, formată din ing. Ioan Țuțuianu – Președinte, ing. Hossu Valentin, ing. Radu Gheorghe și ing. Radu Constantin, se va ocupa de verificarea instalațiilor la fața locului și depistarea deficiențelor care au creat acest disconfort.

  1. Comisia de Cercetare Disciplinară, formată din ing. Cimpoacă Ninel – Presedinte, ing. Vasilescu Danut si cons. Jr. Nita Laurentiu, va verifica modul in care s-au respectat procedurile de lucru si atributiile din fisa postului a persoanelor responsabile de situatia creata stabilind daca s-au savarsit abateri disciplinare in conformitate cu prevederile codului muncii.

Până la finalizarea cercetărilor s-a dispus suspendarea din activitate pentru stabilirea răspunderii a Directorului Producție Calitate ing. PAVEL BABEU, a șefului Laboratorului Apă Potabilă chimist ADA CONSTANTINESCU, a șefului Serviciului Calitatea Mediului, Calitatea Apei, Asigurarea Calității ing. NĂSTASE GABRIELA, a șefului Serviciului Producție – Dispecerat ing. CRISTIAN CUCU.

Directorul General dr. ing. Dorin Staicu a anunțat Consiliul de Administrație că este de acord să își depună mandatul, dacă în urma finalizării analizei întreprinse  de cele două comisii, se dovedește că este răspunzător de situația creată.

De asemenea, s-au dispus măsuri de refacere a procedurilor și reorganizarea activității de monitorizare a calității apei, a schemelor de rețele de apă astfel încât să nu se mai poată repeta o situație profund regretabilă ca cea de la Aninoasa.

Compania de Apa va distribui apa potabila cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Dambovita. Astfel vor fi trimise cisterne cu apa pentru a fi utilizata pentru consumul casnic. Apa din retea poate fi utilizata numai in scop menajer.

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA va lua legătura, prin intermediul primăriei Aninoasa, cu persoanele afectate din cauza acestui regretabil incident, in vederea sprijinirii acestora.

 

 

BIROUL DE PRESA AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial