25 aprilie 2024

S-a finalizat licitația! Orașul Târgoviște va avea 28 de autobuze ultramoderne!

autobuz1‘Zi importanta pentru municipiul Targoviste!

Administratia locala targovisteana a finalizat licitatia de achizitie a celor 28 de autobuze, reprezentand prima etapa a procesului de modernizare a transportului public local din orasul nostru.
Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezinta noul vehicul care, incepand de anul viitor, va oferi targovistenilor conditii excelente de transport.
Din multitudinea de dotari si facilitati oferite calatorilor, precizam ca autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor beneficia de:
1. sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, capacitate de transport de 105 locuri (29 pe scaune, 76 in picioare), din care 4 locuri vor fi rezervate pentru persoanele cu nevoi speciale, bătrâni, invalizi, femei cu copii în brațe;
2. rampă care va facilita accesul persoanelor ce se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii;
3. indicator interior vizual cu tehnologie LED;
4. sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică si sisteme de informare audio-video a călătorilor;
5. indicatoare de traseu cu tehnologie LED, (1 frontal, 1 lateral montat pe partea dreaptă, 1 spate), indicator interior vizual cu tehnologie LED;
6. unitate audio pentru anunțuri vocale ce va transmite semnalul audio stației de amplificare;
autobuz7. sistem de informare interior;
8. sistem de numărare a călătorilor (cu senzori inteligenți 3D);
9. sistem de supraveghere video la interior și la exterior. Sistemul va cuprinde un număr de minim 7 camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție, cu carcasă antivandalism.
10. echipament de ticketing compatibil, integrat în sistemul de ticketing al utilizatorului constituit din:
· Câte un validator pentru fiecare ușă de acces a călătorilor;
· Un computer de bord;
· Un tablou de siguranțe;
· Un echipament de comutație a semnalelor de date;
· Buton pentru pornirea echipamentului de ticketing integrat în bordul autobuzului hybrid.
Furnizorul acorda garantia functionarii autobuzelor pentru 500.000 km sau 5 ani (care se indeplineste prima), de la data punerii in exploatare.
Furnizorul acorda garantii ale subansamblurilor, diferite de cea a autobuzului, dupa cum urmeaza:
• Caroserie, podea si covor podea, inclusiv sistem de lipire, bateriile sau condensatorii electrici, instalatia de informare calatori, componentele de cauciuc – 8 ani;
• Anvelope – 120.000 km;
• Discuri de frana – 120.000 km.
Semnarea efectiva a contractului de furnizare dintre Primaria Targoviste si Mercedes – Benz Romania se va realiza dupa semnarea contractului de finantare in cadrul proiectului “Imbunatatirea transportului public urban prin achizitionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public in Municipiul Targoviste”. Precizam ca proiectul a depasit etapa de verificare a conformitatii administrative si eligibilitatii, intrand in faza de evaluare tehnica si financiara”, a dat de veste Cristian Stan, primarul orasului Targoviste.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial