19 aprilie 2024
S-a declanșat iadul la o stație de prelucrare a produselor petroliere din Prahova

S-a declanșat iadul la o stație de prelucrare a produselor petroliere din Prahova

S-a declanșat iadul luni seară la o stație de prelucrare a produselor petroliere din Prahova.

Doi bărbați au fost grav răniți de flăcările violente care au cuprins o hală de producție.

Victimele, cu arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corpului, ar putea fi transferate într-un centru de mari arși din străinătate. Ambele au căile respiratorii superioare afectate, după cum a transmis luni seară Ministerul Sănătății.

Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Era ora 19 și un minut când, printr-un apel la 112, s-a anunțat incendiul de amploare izbucnit la stația de prelucrare a produselor petroliere din Inotești, județul Prahova.

Ajunși imediat la fața locului, pompierii au dat peste flacări amenințătoare, care păreau de nestăvilit.

Dumitru Elisei, ISU Prahova: „Echipajele au constatat manifestarea generalizată a incendiului pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați. În imediata apropiere ardeau două autoturisme și un autotren, care, de asemenea, erau cuprinse de incendiu.”

Iar pericolul era uriaș, pentru că în preajmă se aflau vagoane cu produse petroliere, dar și rezervoare cu reziduuri.

Dumitru Elisei, ISU Prahova„A fost o misiune dificilă din cauza specificului acestei companii, activitățile noastre fiind concentrate atât pe stingere, dar și pe protecția unor rezervoare aflate în vecinătatea halei de depozitare.”

În timp ce militarii interveneau pentru a potoli vâlvătaia, doi bărbați, care ar fi încercat să stingă focul, au fost preluați de salvatori. Victimele, cu arsuri grave, au fost duse la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Violeta Tănase, medic primar UPU Ploiești: „Arsuri de gradul 2,3 și 4 la nivelul membrelor, fețelor. Cel de 53 de ani are arsuri pe 70 la suta din suprafață corporală, celălalt, aproximativ 60 la sută din suprafață.”

Incendiul a fost stins după mai bine de două ore. În acest caz au fost începute mai multe anchete. Cercetări fac atât polițiștii, cât și cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial