19 aprilie 2024
Româneşti, Potlogi – Petrecere spartă de poliţişti. 10 petrecăreţi au fost amendaţi cu 6500 de lei

Româneşti, Potlogi – Petrecere spartă de poliţişti. 10 petrecăreţi au fost amendaţi cu 6500 de lei

incem1Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020

Pe parcursul zilei de 1 noiembrie, polițiștii dâmbovițeni, alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante și localuri publice, precum și mijloacele de transport în comun, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile impuse în contextul stării de alertă.

Au fost verificate 296 de obiective/ locații, 95 de mijloace de transport public în comun și au fost legitimate 3.106 persoane.

De asemenea, echipele de control au aplicat 431 de sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, conform Legii nr. 55 din 2020, valoarea amenzilor fiind de 13.600 de lei.

Activităţile sunt desfăşurate pentru ca toţi cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viaţa persoanelor sunt cele mai importante.

Totodată, precizăm faptul că nerespectarea măsurii de protecţie individuală de a purta masca astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile unde acest lucru este obligatoriu, constituie contravenţie şi se sancţionează, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, cu amendă, de la 500 la 2.500 de lei.

Reamintim cetățenilor și faptul că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.856/2020, în această perioadă este interzisă organizarea unor evenimente private.

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Românești, se desfășoară o petrecere.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constat că la un imobil, de pe raza localității Românești, se desfășura un eveniment privat la care au participat mai multe persoane.

Astfel, polițiștii au identificat 10 persoane care au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 6.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial