19 aprilie 2024

“Reintegrarea socială a foştilor deţinuţi, calea către o comunitate mai sigură”

www.mariusbuga.ro_images_margineni1COMUNICAT DE PRESĂ

Campanie de sensibilizare a opiniei publice

Luni, 13 octombrie 2014, începând cu ora 09,00, la sediul Bibliotecii Județeane Ion Heliade Rădulescu, Penitenciarele Mărgineni și Găești organizează conferința cu tema “Reintegrarea socială a foştilor deţinuţi, calea  către o comunitate mai sigură”, deziderat ce își propune să confirme mesajul marelui dramaturg  Ion Luca Caragiale:

Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar și când se părea că nu mai este nici o speranță…”

Evenimentul face parte din Campania naţională de sensibilizare a opiniei publice privind problematica reintegrării sociale a deţinuţilor şi are drept scop conştientizarea, de către opinia publică, a importanţei reintegrării sociale a foştilor deţinuţi, ca premisă esenţială în creşterea gradului de siguranţă comunitară.

Implicarea Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu în susținerea acestei campanii reflectă relațiile de bună colaborare și sprijinul acordat de-a lungul anilor în dezvoltarea activităților de tip recuperativ adresate deținuților.

Cu această ocazie, pe lângă reflectarea dificultăţilor cu care se confruntă sistemul penitenciar pentru facilitarea reintegrării sociale a persoanelor custodiate, vor fi promovate poveşti de succes ale unor foşti deţinuţi, precum şi vizionarea unui film de sensibilizare privind situaţia acestora. 

În cadrul conferinței se va organiza o expoziţie cu obiecte confecţionate de către deţinuţi în cadrul atelierelor artistice desfăşurate în penitenciar.

În paralel, în cadrul aceleiași manifestări va fi organizată o competiție sportivă organizată cu sprijinul Liceului Tehnologic Petrol, Moreni la care vor participa deținuți și elevi ai unității școlare. 

Pentru succesul componentei de reintegrare socială este necesar ca demersurile iniţiate de sistemul penitenciar (prin intervenţiile realizate cu persoanele custodiate în perioada executării pedepsei) să beneficieze de suportul şi concursul comunităţilor locale, în dubla lor calitate: de parteneri ai serviciului penitenciar şi de beneficiari ai întregului proces de reinserţie socială.

              Persoană de contact: inspector principal de penitenciare Eduard COSTACHE, purtător de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, telefon: 0245/660210, e-mail : eduard.costache@anp.gov.ro

Comisar șef de penitenciare Tiberiu Firinel UNGUREANU

Director

Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial