Reacţia medicilor după moartea bebeluşului de trei săptămâni – “Nu s-a găsit nimic în neregulă” | TargovisteNEWS

Reacţia medicilor după moartea bebeluşului de trei săptămâni – “Nu s-a găsit nimic în neregulă”

mediciiOficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte au susţinut o conferinţă de presă în care au prezentat primele concluzii din ancheta demarată după moartea bebeluşului prematur.
bebe2“Cercetarile in cadrul comisiilor reunite s-au incheiat si nu s-a constatat nicio abatere disciplinara. Copilul a fost monitorizat continuu si s-au consemnat din 15 in 15 minute parametrii fiziologici ai copilului, mai mult, s-a facut resuscitare doua ore. S-a stiut ca acest copil poate sa aiba evolutie nefavorabila”, a precizat dr. CLAUDIU DUMITRESCU, managerul SJU Târgovişte.
bebe4“Era un copil care putea sa moara si dupa externare, putea moara in primii ani din viata, din cauza organelor care nu s-au dezvoltat intrauterin. Au fost probleme in ceea ce priveste transfuzia? A fost lasat nesupravegheat? In sectorul prematuri, unde se afla copilul, ieri, era o asistenta la 7 copii, conform normativului. Avand 7 pacienti in grija, evident ca nu putea sa fie continuu langa acest pacient.
bebe1Trecerea e consemnata in foaia de observatie. Monitorizarea se face din 15 in 15 minute.
bebe3Din primele investigatii, nu s-a gasit nimic in neregula, decat ca era un pacient grav, instabil”, a precizat si dr.ROXANA ALDEA, şeful secţie neonatologie din cadrul SJU Târgovişte.
Life-Style

Zâmbete, emoţii şi îmbrăţişări oferite cu dragoste de copiii cu autism sau sindrom Down

COMUNICAT DE PRESĂ În data de 21 martie este marcată Ziua Mondială a Sindromului Down, iar în data de 2 aprilie Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, în vederea acceptării și integrării persoanelor cu dizabilități în societate. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița a participat la evenimentele organizate la inițiativa Primăriei [...]