Reacţia medicilor după moartea bebeluşului de trei săptămâni – “Nu s-a găsit nimic în neregulă” | TargovisteNEWS

Reacţia medicilor după moartea bebeluşului de trei săptămâni – “Nu s-a găsit nimic în neregulă”

mediciiOficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte au susţinut o conferinţă de presă în care au prezentat primele concluzii din ancheta demarată după moartea bebeluşului prematur.
bebe2“Cercetarile in cadrul comisiilor reunite s-au incheiat si nu s-a constatat nicio abatere disciplinara. Copilul a fost monitorizat continuu si s-au consemnat din 15 in 15 minute parametrii fiziologici ai copilului, mai mult, s-a facut resuscitare doua ore. S-a stiut ca acest copil poate sa aiba evolutie nefavorabila”, a precizat dr. CLAUDIU DUMITRESCU, managerul SJU Târgovişte.
bebe4“Era un copil care putea sa moara si dupa externare, putea moara in primii ani din viata, din cauza organelor care nu s-au dezvoltat intrauterin. Au fost probleme in ceea ce priveste transfuzia? A fost lasat nesupravegheat? In sectorul prematuri, unde se afla copilul, ieri, era o asistenta la 7 copii, conform normativului. Avand 7 pacienti in grija, evident ca nu putea sa fie continuu langa acest pacient.
bebe1Trecerea e consemnata in foaia de observatie. Monitorizarea se face din 15 in 15 minute.
bebe3Din primele investigatii, nu s-a gasit nimic in neregula, decat ca era un pacient grav, instabil”, a precizat si dr.ROXANA ALDEA, şeful secţie neonatologie din cadrul SJU Târgovişte.
Life-Style

Cum să îţi renovezi baia cu bun gust

Ce poate fi mai minunat decat sa decorezi locuinta asa cum iti imaginai? Totul este posibil cu putina creativitate si daca ai la indemana toate materialele de care ai nevoie. Daca majoritatea oamenilor se focuseaza in mare parte pe living, ce-ar fi sa iei in considerare si redecoarea baii cu produse si materiale speciale? Baia [...]