Răzvad – În loc să organizeze ziua comunei primarul a cumpărat sute de tablete pentru elevi | TargovisteNEWS

Răzvad – În loc să organizeze ziua comunei primarul a cumpărat sute de tablete pentru elevi

tab3Cu banii cu care ar fi trebuit să se organizeze ziua comunei au fost cumpărate sute de tablete pentru elevi. S-a întâmplat la Răzvad, unde copiii cu greu s-au descurcat în această perioadă în care şcoala s-a mutat pe internet.

tab2Entuziasmați și curioși, cei 316 elevi ai școlii gimnaziale din comuna Răzvad  au pășit din nou în curtea unității de învățământ – de această dată pentru a primi cate o tabletă. În plus, autoritățile locale spun că vor acoperi și costurile abonamentelor pentru internet de mare viteză.

tab1Elev: “O să am grijă și o să fac lecții cu doamna”.

Profesorii mărturisesc că, în ultimele luni, pentru mulți dintre copii a fost dificil să ia parte la cursurile online.

tabMirela Derdeleac, profesor şcoală gimnazială Răzvad: “Erau necesare tabletele, nu toți au avut acces la internet, unii au lucrat de pe telefoanele părinților și atunci le-a fost foarte greu să vadă chiar tot ce puneam noi, ce le share-uiam la lecțiile online”.

tab5Mariana Urucu, directorul şcolii Răzvad: “Acolo unde au existat doi, trei, patru copii în familie au întâmpinat dificultăți din pricina orarului, deși noi am căutat să facem de așa manieră încât să poată intra fiecare copil pe clase, într-un interval diferit de fratele sau sora lui”.

Autoritățile susțin că intenționează că până la finalul vacanței de vară să cumpere și laptopuri pentru profesori.

tab4Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad: “Ne-am dat seama că este foarte mare nevoie de aceste tablete, pentru ca voi copilașii să vă puteți face temele în continuare, să vă puteți face lecțiile în continuare”.

tab6În martie, din cauza pandemiei, trei milioane de copii din țară ar fi trebuit să treacă de la învățământul clasic la scoala online. În realitate însă, potrivit unui studiu IRES, 32 la sută dintre elevii înscriși în învățământul preuniversitar nu au acces la echipamentul necesar pentru lecțiile desfășurate online.

În aceste condiții, la nivel național, Ministerul Educației a anunțat că intenționează să cumpere un sfert de milion de tablete, care ar trebui să ajungă la copii din familii sărmane.

sursa – Pro TV

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]