19 aprilie 2024

RAZIE – Un şofer a fost prins conducând cu 164 de kilometri la oră

masp5Peste 200 de sancțiuni aplicate, 11 permise de conducere reținute și 5 certificate de înmatriculare retrase sunt câteva dintre rezultatele obținute de polițiști în urma unei razii
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Serviciul Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o razie, în zona de sud a județului Dâmbovița, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.
Astfel, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier și au aplicat 244 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 72.760 de lei.
Din totalul amenzilor, 31 au fost pentru viteză excesivă, 54 pentru neportul centurii de siguranță, 6 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 24 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști și 14 pentru abaterile comise de pietoni.
De asemenea, alte 5 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea O.G. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România și 4 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au retras 5 certificate de înmatriculare și au reținut 11 permise de conducere, dintre acestea, 2 fiind pentru consumul de băuturi alcoolice, 3 pentru depăsirea cu peste 50 de km/h a limitei de viteză legală și 6 pentru necordarea priorității de trecere pietonilor.
Exemplu:
Un bărbat de 29 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 711, în afara localității Pitaru, cu viteza de 164 km/h.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că bărbatul posedă un permis de conducere provizoriu, emis de autoritățile din Marea Britanie, permisul nefiind valabil în afara teritoriului statului emitent.
Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial