19 martie 2024
Razie pe şoselele din Dâmboviţa – 275 de amenzi, 11 permise reţinute, două certificate retrase

Razie pe şoselele din Dâmboviţa – 275 de amenzi, 11 permise reţinute, două certificate retrase

Rezultatele obținute de polițiștii de la rutieră în urma unei razii organizate pe parcursul zilei trecute

Polițiștii de la rutieră au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Totodată, polițiștii au avut în atenție și verificarea modului în care se respectă măsurile de protecție impuse în contextul epidemiologic actual.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 275 de sancțiuni contravenționale, au reținut 11 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Din totalul amenzilor, 185 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 și 73 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Astfel, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni pentru depășirea limitei legale de viteză, 7 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor și 38 pentru neportul centurii de siguranță.

Alte 24 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abaterile comise de pietoni și 33 pentru cele săvârșite de bicicliști.

Față de 7 conducători auto s-a dispus măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau autovehiculelor, iar față de alți 4 șoferi pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial