29 martie 2024

Razie în Târgovişte – Şofer depistat sub influenţa drogurilor

razÎn urma unei razii organizate pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale, polițiștii din Dâmbovița au constatat 15 infracțiuni și au aplicat 322 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 88.550 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 15 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare și au confiscat bunuri în cuantum de 1.822 de lei.

165 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

Din totalul efectivelor, 115 au fost de la ordine publică, 22 de la rutieră, 21 specializați în investigații criminale și 3 de la criminalistică.

La acțiune au participat și efective de jandarmi.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 15 infracțiuni, au controlat 38 de societăți comerciale și 689 de autovehicule și au verificat 982 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 322 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 88.550 de lei. Dintre acestea, 62 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 9 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Cele mai multe amenzi, 240, au fost aplicate pentru încălcarea normelor prevăzute de O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 17 dintre acestea fiind pentru viteză excesivă și 3 pentru consum de alcool.

De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere, din care 4 pentru consum de alcool și 2 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost confiscate bunuri în cuantum de 1.822 de lei.

Exemple:

Polițiștii de la Serviciul Rutier au oprit, pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani.

În urma unui test preliminar, polițiștii au stabilit că șoferul se afla sub influența substanțelor psihoactive, acesta refuzând recoltarea de probe biologice. Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal.

Alți doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autoturisme având alcoolemii ale căror valori s-au ridicat peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, unul dintre aceștia nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, patru persoane sunt cercetate de polițiștii întrucât au fost depistate la volanul unor autoturisme, deși nu dețineau permise de conducere. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în cazul a trei dintre acestea, autoturismele le-au fost încredințate spre a fi conduse de către alți bărbați, pe numele celor din urmă, fiind întocmite dosare penale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial