18 aprilie 2024

Razie în Târgovişte! Ce au descoperit poliţiştii

violdRazie a poliţiştilor din Târgovişte

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi cei de la secţiile de poliţie rurală din arondare au desfăşurat o razie pe teritoriul de competenţă, pentru asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri, precum și pentru depistarea şi sancţionarea faptelor antisociale.

Astfel, în cadrul celor 4 filtre instituite, poliţiştii au verificat 145 de persoane și au controlat 43 de societăți comerciale.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.860 de lei și au fost reținute două permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Din totalul sancțiunilor, 23 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991, 4 pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și una la O.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

De asemenea, 96 de participanţi la traficul rutier au fost amendaţi pentru abaterile comise.

Exemplu :

Un agent economic din Perșinari a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 12/1990, după ce a fost depistat în timp ce oferea spre vânzare 400 de țigarete, pentru care nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial