23 aprilie 2024

Razie în pieţele din Târgovişte!

www.mariusbuga.ro_images_piata4Razie a polițiștilor

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au organizat o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul activităților, polițiștii au constatat 8 infracțiuni, dintre care 7 la regimul rutier și au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 18.700 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 180 de legume-fructe și 820 de țigarete comercializate fără drept.

Exemplu:

Un agent economic a fost sancționat contravențional conform Legii 12/1990 după ce a fost depistat în timp ce comercializa fructe în alte locuri decât cele pentru care era autorizat.

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiDepistat la volanul unui autoturism, deși consumase alcool

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Moreni au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat din Răzvad.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

armaDouă persoane sunt cercetate pentru nerespectarea regimului armelor şi munitiilor

În urma unui control efectuat de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase la domiciliul unui tânăr de 24 de ani, din Gura Ocniței, au fost descoperite 3cartușe cu glonț pe care acesta le deținea ilegal.

Din cercetări a reieșit că acestea au fost achiziționate din Italia și introduse ilegal în România.

De asemenea, polițiștii din Băleni au depistat un bărbat de 30 de ani, din localitate, în timp ce deținea la domiciliu o armă de tir sportiv, supusă autorizării.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat arma la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar arma şi muniţia deţinute ilegal au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, faţă de aceștia s-a dispus şi măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial