19 aprilie 2024

Razie fulger la Moreni! Uite peste ce nereguli au dat poliţiştii!

www.mariusbuga.ro_images_mpolPeste 4 500 de ţigarete şi 225 de litri de alcool, confiscaţi în urma unei acţiuni a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice

În ziua de 25 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţlor ce se comit în domeniul comerţului cu produse accizabile, pe raza municipiului Moreni.

Astfel, au fost controlate 24 de societăţi comerciale, fiind aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11 500 de lei, dintre care 8 conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi una pentru nerespectarea prevederilor Legii 130/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.

De asemenea, în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri a căror valoare se ridică la 4 530 de lei (3 040 de ţigarete, 225 de litri de băuturi alcoolice şi 17 kilograme de lumânări bisericeşti).

Exemplu:

În urma controlului efectuat la o societate comercială din Moreni, poliţiştii au constatat că administratorul acesteia a expus spre vânzare 180 de litri de băuturi alcoolice, pentru care nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a agentului economic, conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 3 000 de lei, iar întreaga cantitate de alcool a fost ridicată în vederea confiscării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial