28 martie 2024
Razie de amploare pe drumurile din Dâmboviţa! Zeci de şoferi, lăsaţi fără permis

Razie de amploare pe drumurile din Dâmboviţa! Zeci de şoferi, lăsaţi fără permis

razieÎn urma unei razii organizate pe principalele drumuri din județ, polițiștii au constatat 10 infracțiuni și au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 230.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 78 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Polițiștii de la rutieră au organizat o razie pe principalele drumuri din județ, pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 10 infracțiuni și au aplicat 664 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 231.478 de lei.

Din totalul amenzilor, 200 au fost pentru viteză excesivă, 158 pentru neportul centurii de siguranță, 53 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, 15 pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehicule și 33 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului mobil de către conducătorii auto.

De asemenea, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, 6 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, 10 pentru lipsa rovinietei și una pentru consum de alcool.

Pentru abaterile comise de bicicliști și mopediști, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, iar pentru indisciplina pietonală, 18.

Alte 22 de amenzi au fost pentru încălcarea prevederilor O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 7 la H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere și 5 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 78 de permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial