20 aprilie 2024
Razie cu dosare penale, în Dâmboviţa

Razie cu dosare penale, în Dâmboviţa

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

În perioada 10-11 ianuarie a.c., polițiștii de la rutieră au organizat acțiuni pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere negative, dar și pentru combaterea și sancționarea încălcării de către participanții la trafic a normelor de circulație pe drumurile publice.

În urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au depistat, pe raza municipiului Târgoviște și a localității Croitori, doi bărbați de 58 și 28 de ani, în timp ce conduceau autoturisme, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorii auto au prezentat alcoolemii cu o valoare de 0.39 mg/l alcool pur în aerul expirat și de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că unul dintre bărbați are dreptul de a conduce suspendat, iar celălalt nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale, efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial