25 aprilie 2024

Rămâne Consiliul Județean Dâmbovița fără conducere? Detalii din culisele PSD!

alexandru-oprea„A expirat perioada stabilită de conducerea Organizaţiei Judeţene Dâmboviţa pentru depunerea solicitărilor de candidatură pentru alegerile parlamentare. Mai mulţi colegi de-ai noştri şi-au exprimat această intenţie de a candida. Până la ora 15.00, şi-au depus intenţia de a candida Ţuţuianu Adrian, preşedintele Organizaţiei Judeţene, Oprea Alexandru şi senatorul Badea Leonardo, pentru Senat.

Pentru Camera Deputaţilor, Rovana Plumb, Gilia Claudia, Holban Carmen, Ştefan Cornel, Ştefănescu Radu Codruţ, Sandu Gabriel şi subsemnatul, Oprea Alexandru, pentru că încă nu am decis pentru care din cele două Camere intenţionez să candidez, funcţie şi de discuţiile pe care le vom avea la nivelul conducerii Organizaţiei Judeţene şi, bineînţeles, ca urmare a discuţiilor pe care preşedintele Organizaţiei Judeţene le va avea pe data de 5 august cu ocazia Comitetului Executiv Naţional al partidului.

PSD Dâmboviţa nu şi-a propus să ia 100% din voturi, nu suntem partid unic… La Senat cred că vom lua două mandate. Dar sunt doar intenţii de candidatură, urmează ca în Biroul Permanent Judeţean să stabilim modalitatea în care respectivele persoane care şi-au anunţat intenţia de candidatură, vor trebui să aducă susţineri din partea Organizaţiilor din care fac parte şi dintr-un număr de Organizaţii Judeţene, pentru că doritori pot fi, dar să vedem şi câtă susţinere au.

Probabil vom avea candidaţi şi de la Centru. Dl Ştefănescu Radu Codruţ este un candidat sprijinit de Organizaţia Târgovişte, nu ştiu când au luat această decizie de a-l sprijini, înţeleg că este director la ANCPI, nu ştiu nici dacă este membru al Organizaţiei, dar o să analizăm. În ceea ce priveşte candidaturile echipei de conducere de la CJD, nu sunt cu atât de multă vechime în politică, dar măcar cu ceva inteligenţă politică m-o fi înzestrat şi pe mine natura, încât să cred că, indiferent ce stabileşte o organizaţie sau alta, dreptul de a stabili statutar aparţine Comitetului Executiv Naţional, noi facem propuneri, se merge la Comitetul Executiv Naţional şi preşedintele partidului dă acceptul funcţie de experienţa politică, de implicare.

Pe de altă parte, este uşor să enunţi sau să îţi doreşti să candidezi, în opinia mea trebuie să ai nu numai calităţi pentru acest lucru, trebuie să ai şi o experienţă politică, trebuie să fi desfăşurat, spun eu, o activitate politică reprezentativă la nivelul Organizaţiei Locale. Această activitate nu este suficient doar să o desfăşori, trebuie să fie cuantificată şi în nişte rezultate electorale şi în nişte activităţi făcute în interiorul organizaţiei din care faci parte, ori aici avem de discutat întrun fel sau altul…

Vă sigur că nu o să plece toată conducerea Consiliului Judeţean, cu siguranţă va rămâne cineva să-l conducă. Un rezultat optimist este că o să plece cel mult doi, iar un rezultat realist este că o să plece unul din cei trei. Asta este ceea ce vă pot asigura.

Vreau să vă asigur că o să aibă cine conduce şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi alte structuri ale PSD. Eu nu cred că vreunul dintre cei care reprezentăm PSD facem lucrul acesta doar pentru imagine… Un calcul optimist pe care trebuie să-l facem, bazându-ne pe rezultatele de la locale, în care PSD Dâmboviţa s-a situat în primele 5-6 organizaţii la nivel naţional, dacă vom munci cu aceeaşi implicare şi cu aceeaşi dăruire, cred că acest rezultat, dacă nu consolidat, măcar îmbunătăţit ar trebui să-l avem la parlamentare, iar acest lucru va permite Organizaţiei Judeţene, în opinia mea, să fie îndreptăţită să solicite conducerii centrale a partidului ca Organizaţia să fie reprezentată cu mai multă amplitudine la nivel guvernamental şi la nivelul structurilor de decizie atât administrative, cât şi politice.

De prea multe ori Organizaţii care au avut rezultate au fost lăsate în afara acestor structuri de decizie. Pe această premisă plecăm la a construi campania electorală şi spunem că, dacă vom avea un rezultat pozitiv, lucru de care eu sunt convins, Organizaţia Dâmboviţa poate solicita un post de ministru sau un post în conducerea Parlamentului.

Şi eu şi alţi colegi de-ai noştri putem considera că sunt măcar una două persoane care pot solicita acest lucru, spun eu, cu îndreptăţire. (…) La Consiliul Judeţean s-a candidat pe o listă care cuprinde 44 de nume. Acea listă este una de echipă şi este o listă de oameni responsabili, pregătiţi pe domeniile lor de activitate. În plus nu cred că toată conducerea Consiliului Judeţean va pleca.

Şi eu, şi preşedintele Adrian Ţuţuianu şi Cornel Ştefan putem reprezenta cu cinste Organizaţia Judeţeană în orice structură. Vă asigur că, dacă rămân eu la nivelul Consiliului Judeţean, voi urmări punct cu punct programul «Dâmboviţa 2025» şi sistematic îl voi pune în aplicare. Dacă pleacă Alexandru Oprea la Parlament şi rămâne preşedintele Adrian Ţuţuianu, la fel va fi urmărit şi monitorizat şi pus în practică punct cu punct.

Este exclus să plece şi Adrian Ţuţuianu şi Alexandru Oprea. Nu poţi mulţumi pe toată lumea, dar ca şi management politic trebuie să mulţumeşti majorităţi”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial