24 aprilie 2024
Răcari – Poliţiştii au bătut din poartă în poartă şi le-au transmis mesaje clare oamenilor!

Răcari – Poliţiştii au bătut din poartă în poartă şi le-au transmis mesaje clare oamenilor!

polracCOMUNICAT DE PRESĂ

 Cetăţenii din Răcari au fost informaţi de poliţiştii dâmboviţeni pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor şi înşelăciunilor

Poliţiştii de proximitate din judeţ, în colaborare cu efective din Poliţiei Oraşului Răcari, au desfăşurat acţiuni stradale de informare a cetăţenilor cu privire la o serie de măsuri pe care trebuie să le adopte pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe şi anexe gospodăreşti, a înşelăciunilor, precum şi a infracţiunilor comise cu violenţă.

Acţiunile s-au desfăşurat pe raza localităţii Răcari, prilej cu care poliţiştii au purtat discuţii cu localnicii şi le-au distribuit 700 de pliante cu recomandări preventive.

Activităţile au avut ca scop informarea şi responsabilizarea cetăţenilor cu privire la cauzele şi factorii care conduc la săvârşirea de furturi şi înşelăciuni, precum şi consecinţele acestor fapte.

De asemenea, poliţiştii au adus în atenţia populaţiei o serie de recomandări, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor cu violenţă.

Totodată, au fost expuse afişe cu recomandări preventive la intrarea în magazine, în staţiile de mijloace în transport în comun, în pieţe şi în scările blocurilor.

Pentru a preîntâmpina evenimetele negative, poliţia dâmboviţeană recomandă cetăţenilor să adopte un comportament responsabil.

De asemenea, evitaţi persoanele irascibile sau aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, nu daţi curs provocărilor acestora.

Dacă vi se pare că sunteţi urmărit, îndreptaţi-vă spre un grup de persoane sau intraţi într-un magazin şi sunaţi urgent la poliţie.

Nu atrageţi atenţia persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu privire la valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau la domiciliu.

Nu proferaţi injurii, întrucât acestea pot duce la declanşarea unor conflicte spontane ce pot degenera în violenţe.

Nu vă faceţi singuri dreptate folosind violenţa, apelaţi mai bine la instituţiile abilitate, apelând cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial