25 aprilie 2024

Răcari – El vara nu doarme! Se ameţeşte şi se urcă la volan…

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii rutieri !

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari au oprit pe DJ 711 A, pentru control, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din localitate.

Poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „ conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ”.

Un alt bărbat, de 37 de ani, din Găeşti este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are

dreptul de a conduce autovehicule în România”, după ce a fost depistat la volanul unui ansamblu de vehicule, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial