28 martie 2024
Răcari – El ştie ce înseamnă puşcăria! Mărturiile unui acuzat DE OMOR

Răcari – El ştie ce înseamnă puşcăria! Mărturiile unui acuzat DE OMOR

puscariasCOMUNICAT DE PRESĂ

 Proiectul „ Dincolo de aparenţe”, la Răcari

În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Poliţiei Române, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile în rândul elevilor de la Liceul Teoretic „Ion Ghica” din Răcari.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu penitenciarele din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

O persoană condamnată la executarea unei pedepse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor le-a împărtăşit elevilor experienţa sa de viaţă.

Elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a victimizării, răspunderea penală a minorului, traficul şi consumul ilicit de substanţe interzise, dispariţiile de minori precum şi prevenirea accidentelor rutiere.

De asemenea, poliţiştii le-au explicat prevederile Noului Cod Penal, importanţa respectării normelor legale, consecinţele faptelor pe care le săvârşesc atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial