25 aprilie 2024
“NU MI-AM LUAT ELICOPTER!” Interviu ŞOCK cu Iulian Vladu, deputat PDL al Colegiului nr. 8 Găeşti

“NU MI-AM LUAT ELICOPTER!” Interviu ŞOCK cu Iulian Vladu, deputat PDL al Colegiului nr. 8 Găeşti

Iulian Vladu, deputat PDL al Colegiului nr. 8 Găeşti, i-a acordat un interviu în exclusivitate colegei noastre Mariana Ionescu. Parlamentarul face dezvăluiri, aduce lămuriri, răspunde atacurilor şi ne spune de ce nu vrea elicopter.

Rep: Gurile rele spun că vă merge atât de bine la putere, încât v-aţi achiziţionat nici mai mult, nici mai puţin decât un elicopter. Păi tocmai în această perioadă de cumplită criză, domnule deputat?

– Cred că adversarii politici au început cu intoxicarea şi dezinformarea populaţiei prea devreme. Mă aşteptam la atacuri asupra persoanei mele, dar imaginaţia lor chiar a luat-o razna. Întrucât nu pot veni cu argumente că nu mă achit de datoria de parlamentar, scornesc tot felul de glumiţe la adresa mea. Nu, nu mi-am cumpărat elicopter, nici nu am visat vreodată că aş putea avea un aparat de zbor. Sincer, nici nu-mi doresc aşa ceva. Cred că aceste zvonuri au apărut după ce Dorin Umbrărescu a venit să verifice lucrările la DN 72, întrucât firma domniei sale execută această lucrare.

Rep: Sunt adevărate zvonurile potrivit cărora sunteţi acţionar al noului supermarket deschis în Găeşti, Red?

– Este o glumă bună. Aş fi fost onorat să fiu patronul unui magazin de talia celui deschis pe Str. Şerban Cioculescu. Dincolo însă de orice ironie, pot să vă spun că supermarket-ul aparţine companiei MEGA IMAGE, care – din câte cunosc – are acţionariat străin.

Rep: Fără intenţia de a vă trece în revistă acum declaraţia de avere, mai avem o curiozitate. Benzinăria din vecinătatea supermarket-ului vă aparţine?

– Da, benzinăria (care se va deschide într-o lună) aparţine firmei RODIV, la care sunt acţionar, şi care a cumpărat aproximativ 700 mp de teren. Vreau însă să clarific faptul că terenul nu a fost cumpărat de la Primăria Găeşti, ci de la o societate particulară, CRAIA SRL. Aş dori să mai spun că acel teren a fost vândut de primărie într-o perioadă în care eram consilier judeţean şi mă aflam într-o deplasare oficială, în Spania. Mi-am exprimat punctul de vedere la acea vreme chiar în „Cronica Găeştiului” şi am spus că nu sunt de acord cu înstrăinarea acelei suprafeţe, care fi trebuit să rămână în patrimoniul primăriei pentru construirea sălii de sport. Dar decizia a fost luată de consilierii locali din mandatul 2004 – 2008.

Rep: V-aţi lăudat că vor începe lucrările la podul de la Ioneşti. Iată că au mai trecut câteva luni şi nu se mişcă nimic în zonă…

– Într-adevăr, am o mare dezamăgire că nu au început lucrările în această toamnă. Aş dori să vă explic, în câteva cuvinte, şi motivele întârzierii. În luna iulie, a avut loc licitaţia, iar în perioada legală s-au depus 3 contestaţii. Tribunalul Bucureşti a dat termen de rezolvare a uneia dintre acestea în aprilie 2011. Săptămâna viitoare voi depune o interpelare ministrului Justiţiei legată de acest termen exagerat de mare pentru soluţionarea unei simple contestaţii. Cetăţenii trebuie să ştie că eu, ca parlamentar, pot să mă implic până la stadiul de licitaţie. Din acel moment, atribuţiile mele încetează.

Mariana IONESCU

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial