19 aprilie 2024

PSD Dâmbovița: PNL semnalează o fractură de logică!

atutuCOMUNICAT DE PRESĂ

Pentru corecta informare a locuitorilor județului Dâmbovița, cât și a celor nou veniți pentru a completa rândul vremelnicilor numiți pe funcțiile vacante ale PNL, facem următoarele precizări:

  1. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Dâmbovița”  și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,, Reabilitarea colectării, transportului, depozitării, prelucrării deșeurilor solide în județul Dâmbovița” sunt, conform statutului, două Asociații în care Consiliul Județean Dâmbovița este membru asociat fondator, cu drepturi depline, făcând parte din Adunarea Generală, organul de conducere al Asociației, prin reprezentanții  legali, domnul Alexandru Oprea- vicepreședinte CJD, respectiv domnul Corneliu Ștefan- vicepreședinte CJD. Tot ca membri fondatori, regăsim reprezentanții Unităților Administrativ Teritoriale, primarii din județul Dâmbovița despre care avem convingerea că au deja formată capacitatea intelectuală, așa cum au și demonstrat-o, de a înțelege responsabilitățile pe care le au în cadrul acestei Asociații. Evident, domnul președinte al PNL Dâmbovița, necunoscând realitatea nici administrativă, nici politică a județului nostru, consideră că menirea dumnealui este de ceas deșteptător.

Pe de altă parte, comunicatul de presă al PNL Dâmbovița semnalează o fractură de logică, deoarece interesele reprezentantilor locali ai PNL, partid care susține necondiționat guvernul actual,  sunt în contradicție cu cele două adrese primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale, respectiv Ministerul Fondurilor Europene, care avertizează asupra consecințelor retragerii unităților administrativ-teritoriale din ADI.

  1. Am sesizat că din statutul niciunui partid politic nu rezultă că ar avea prerogativele de a investiga activitatea unei asociații de dezvoltare intercomunitară sau a unei societăți comerciale. Însă, dacă există date sau informații cu privire la încălcarea normelor legale de către CATD, solicităm public ca acestea să fie aduse la cunoștință instituțiilor abilitate ale statului. Din păcate, un subiect atât de important pentru dezvoltarea județului nostru, devine temă politico-electorală, de diversiune și manipulare, foarte bine stăpânită și exersată de reprezentanții locali ai PNL.

Precizăm că în luna decembrie 2015 au fost efectuate plăți contractuale către societățile cu care CATD avea contracte de lucrări, verificate și certificate de către reprezentanți ai  instituțiilor abilitate ale statului român, iar neefectuarea lor atrăgea consecințe contractuale mergând până la rezilierea contractelor de lucrări și pierderea finanțării, ceea ce nu face decât să demonstreze că domnul Cezar Preda a început deja campania electorală și ia ca miză în jocurile sale politice atât directivele europene, cât și angajamentele asumate de România și pune în pericol implementarea proiectelor la nivelul județului Dâmbovița. Pentru corecta informare, CATD a depus raportul final de implementare a Programului Operațional Sectorial I Mediu și și-a respectat obligațiile contractuale asumate.

Organizația Județeană a PSD Dâmbovița reamintește domnului Cezar Preda și membrilor PNL că atragerea fondurilor europene și modul de implementare a proiectelor cu fonduri europene constituie o preocupare majoră a administrației publice locale, iar acest tip de proiect, cea mai mare investiție cu fonduri europene din județul Dâmbovița, în valoare de 140 de milioane de euro, este  o prioritate asumată de România și implicit de fiecare județ, indiferent că este condus de PSD sau de PNL.

 

                                                                    Președinte al PSD Dâmbovița,

Adrian Țuțuianu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial