PSD Dâmbovița nu își dorește o Românie fără hoție. Literalmente | TargovisteNEWS

PSD Dâmbovița nu își dorește o Românie fără hoție. Literalmente

O Romanie Fara OtiePSD Dâmbovița a înaintat două sesizări împotriva USR PLUS, către Biroul de Circumscripție nr. 16 din județul nostru. Prima dintre ele a făcut deja înconjurul presei naționale: contestarea sloganului nostru de campanie, „O Românie fără hoție”. Motivarea lor? Faptul că acesta ar incita la ură, că ar fi discriminatoriu față de alte partide și chiar că ar avea o tentă xenofobă. Trecând peste carențele evidente de limbă română cu care PSD Dâmbovița pare că se confruntă, nu avem cum să nu remarcăm înverșunarea cu care acest partid alege să atace un slogan care invită pur și simplu la bun simț. La o minimă decență în politică și la transformarea mediului politic într-unul curat, onest și responsabil. În fapt, ceea ce ne dorim cu toții. Ceea ce ar trebui pur și simplu să reprezinte norma în societate.

A doua sesizare ne vizează exclusiv pe noi, filiala USR PLUS Dâmbovița și presupune că am fi încălcat legea campaniei electorale, folosind un avion utilitar ce avea atașat banner-ul campaniei „O Românie fără hoție”, după finalul pre-campaniei. Fals, desigur. Am închiriat un avion pentru zilele de 4 și 5 noiembrie, alegând să postăm un filmuleț scurt în ziua de 9 pentru simplul fapt că abia la acea dată am primit materialul video. Punem la dispoziția tuturor contractul semnat pentru acest serviciu căci, spre deosebire de alții, alegem de fiecare dată să lucrăm transparent și să respectăm legea. Cu responsabilitate, așa cum ar trebui să fie firesc.
Revenind la sloganul „O Românie fără hoție”, în mod bizar, cu totul neașteptat, plângerea a fost luată în serios pentru că PSD are reprezentanți în BEC și Biroul Electoral Dâmbovița a decis astfel să ne interzică să îl folosim. Amintim faptul că însuși președintele CNCD, Csaba Asztalos, a ieșit public cu o postare, susținând că nu există în niciun fel vreo bază pentru ca acest slogan să fie considerat în vreun discriminatoriu. Amintim de asemenea faptul că, într-un mod la fel de curios, reprezentantul PNL în BEC Dâmbovița, Angelica Coman, a votat alături de PSD pentru a interzice sloganul nostru. Nu știm de ce, nu înțelegem, presupunând până acum că USL e istorie și că PNL e un partid responsabil, cu filiale responsabile. Vom contesta desigur acest abuz la BEC, pentru a demonstra că intimidările și jocurile murdare nu ne opresc din a fi aproape de oameni și din a-i pune pe primul plan, indiferent de situație, rămânând vocea lor în mediul politic.

Ca o concluzie, putem spune că literalmente PSD Dâmbovița NU își dorește o Românie fără hoție, lucru pe care l-a demonstrat și în zilele trecute, folosindu-se de diverse tertipuri pentru a stopa transformarea proiectului „Fără Penali” într-un Referendum dorit de milioane de români. Îi asigurăm însă pe oameni că vom rămâne fermi pe poziții și că, împreună, putem construi o clasă politică nouă, care să pună comunitatea pe primul plan. Ne folosim de acest prilej și pentru a vă îndemna să aveți grijă de voi și de toți cei dragi vouă în această perioadă atât de complicată, căci numai împreună o vom depăși.

Cu respect,
USRPLUS Dâmbovița

 

 

Material realizat la comanda PLUS  Dâmboviţa, Parte a Alianţei USR PLUS. Cod mandatar financiar 11200033

Life-Style

Patru noi expoziţii, la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

PATRU NOI EXPOZIŢII TEMPORARE POT FI VIZITATE LA COMPLEXUL NAȚIONAL MUZEAL „CURTEA DOMNEASCĂ” TÂRGOVIȘTE În minivacanţa de 1 Decembrie, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, invită publicul să viziteze următoarele expoziţii: – Expoziţia Bienalei Concurs de Artă Plastică „Gheorghe Petraşcu”, ediţia a XV – a, organizată la Muzeul de Istorie – [...]