29 martie 2024

Proxeneţii din Găeşti, săltaţi de mascaţi! Cercetaţi şi pentru cămătărie şi spălare de bani!

masca2GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE PERSOANE, PROXENETISM, CAMĂTĂRIE ȘI SPĂLARE DE BANI, DESTRUCTURATĂ

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Dâmbovița, sprijiniți de cei de la Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmbovița, au destructurat un grup infracțional organizat, bănuit de săvârșirea infracțiunilor trafic de persoane, proxenetism, camătărie și spălare de bani. Șase persoane au fost reținute.

La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unui grup organizat, constituit pe raza orașului Găești și specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, camătărie și spălare de bani.

În urma celor șapte percheziții efectuate la domiciliile bănuiților, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 8 autoturisme, 2 arme neletale supuse autorizării, 9 telefoane mobile, 2 laptopuri, 700 de lei și mai multe documente și înscrisuri.

9 mandate au fost puse în executare, persoanele depistate fiind conduse la parchet pentru audieri. Șase dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, cei în cauză ar fi racolat mai multe tinere în vederea practicării prostituției atât în România cât și în Cehia.

De asemenea, doi dintre bănuiți ar fi obținut venituri ilegale ca urmare a unor activități de cămătărie.

În cauză, polițiștii au colaborat și cu autoritățile judiciare din Cehia, fiind efectuate 3 percheziții domiciliare și în Praga.

Totodată, cinci tinere care practicau prostituția și un bărbat implicat în activitatea infracțională au fost identificați în Praga.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate Ploiești și efective de jandarmi din Dâmbovița.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial