28 martie 2024

DÂMBOVIŢA: Traficanţii de minore, săltaţi de mascaţi! Obligau adolescentele să practice prostituţia la marginea drumului

masca2BĂNUIŢI DE TRAFIC DE MINORI ŞI COMPLICITATE LA PROXENETISM, ARESTAŢI PREVENTIV

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracţională a patru bărbaţi bănuiţi de trafic de minori şi complicitate la proxenetism. În urma probatoriului administrat, magistraţii au dispus arestarea preventivă a acestora.

La data de 03 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa au efectuat cinci percheziţii pe raza localităţilor I.L.Caragiale, Dărmăneşti şi Vlădeni, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de minori şi complicitate la proxenetism.

În fapt, începând cu anul 2013, membrii grupării, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani, alături de alte persoane, ar fi recrutat, transportat şi găzduit patru minore, în scopul exploatării prin practicarea prostituţiei pe DN 72, pe raza localităţilor I.L.Caragiale, Mija şi Dărmăneşti.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că aceştia ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către o tânără de 21 de ani.

Cei în cauză au fost reţinuţi de către procurorii D.I.I.C.O.T. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori şi complicitate la proxenetism.

La data de 04 iulie a.c., principalii bănuiţi au fost prezentaţi instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi jandarmi dâmboviţeni.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial